Cultura

Dilluns s'obre el termini per sol·licitar subvencions per al doblatge i subtitulació de cinema en català

query_builder   10 maig 2013 12:54

event_note Nota de premsa

Dilluns s'obre el termini per sol·licitar subvencions per al doblatge i subtitulació de cinema en català

  • L’objectiu és incrementar el nombre d’estrenes comercials de llargmetratges doblats i subtitulats en llengua catalana
 
  • El termini per sol·licitar les subvencions va del 13 de maig a l’1 d’octubre
El Departament de Cultura obre el proper dilluns, 13 de maig, el termini per sol·licitar subvencions per al doblatge i subtitulació de pel·lícules al català. L'objectiu d’aquesta línia d’ajuts adreçada a empreses de distribució cinematogràfica és augmentar les estrenes de llargmetratges doblats i subtitulats en llengua catalana. El termini s’acaba l’1 d’octubre.
 
Les subvencions cobreixen les despeses de doblatge o subtitulació al català de llargmetratges, en versió original en llengua no oficial a Catalunya i de qualsevol procedència. L’import global destinat a aquestes subvencions es concretarà amb l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat per al 2013.
 
Suport al català al cinema
 
L’oferta cinematogràfica doblada i subtitulada en català és una actuació estratègica per a la política lingüística del Govern per  augmentar la presència de la llengua catalana en aquest àmbit històricament deficitari.
  
Amb aquests ajuts el Departament de Cultura vol mantenir la línia ascendent en l’oferta i el consum de cinema doblat i subtitulat en català, iniciada l’any 2011 amb la signatura de l’acord entre el Departament de Cultura, el Gremi d’Empresaris de Cinema de Catalunya, i la Federación de Distribuidores Cinematográficos FEDICINE per incrementar la presència del català a les pantalles de cinema.