Oficina del President

El president Mas amb Fernando Alonso

El president Mas aposta per mantenir la Fórmula 1 a Catalunya "perquè genera riquesa i ens projecta internacionalment, en un moment clau per al país"

query_builder   12 maig 2013 17:47

event_note Nota de premsa

El president Mas aposta per mantenir la Fórmula 1 a Catalunya "perquè genera riquesa i ens projecta internacionalment, en un moment clau per al país"

Lliurament Gran Premi Fórmula 1
El president Mas saluda el guanyador de la cursa, Fernando Alonso
 
  • El cap de l’Executiu s’ha traslladat aquest matí al Circuit de Montmeló, on ha presenciat la cursa i ha lliurat el Gran Premi al guanyador, el pilot de Ferrari, Fernando Alonso
 
·        Mas assegura que si València arriba a un acord amb els organitzadors, “el Govern no posarà cap inconvenient a l’alternança”
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha compromès aquest migdia a fer l’esforç que sigui possible per mantenir la celebració del Gran Premi de Fórmula 1 a Catalunya perquè “és un esdeveniment que porta riquesa i que ens projecta internacionalment, en un moment en què això és clau per al país”. Mas ha afegit que se seguirà apostant per la cursa “en el benentès que, si València també ho vol organitzar i l’organització de la F1 hi està disposada, nosaltres no tenim cap inconvenient en l’alternança”.
 
El cap de l’Executiu ha explicat que té un acord en aquest sentit amb el president del País Valencià, Alberto Fabra, “perquè ens hem d’entendre en moltes coses, més enllà de la Fórmula 1, i per tant en això tindrem una actitud positiva, no hi posarem obstacles, però no depèn de nosaltres que València torni a organitzar un premi”.
 
El president ha fet aquestes afirmacions aquesta tarda, després d’entrevistar-se amb Bernie Ecclestone, president i director executiu de la Formula One Management and Formula One Administration (FOM), al Circuit de Montmeló. Artur Mas ha presidit la 57a edició del Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1 i ha lliurat el primer premi al guanyador de la cursa, el pilot de Ferrari Fernando Alonso.
 
Sobre l’entrevista amb Bernie Ecclestone, el president ha explicat que el màxim responsable de la Fórmula 1 ha expressat la seva satisfacció per l’acollida que aquesta cursa té a Catalunya. “Aquest any tenim més espectadors, bastants d’aquests són estrangers, i això vol dir que el Gran Premi en èpoques difícils, fins i tot de recessió, s’està consolidant i això és el que hem de procurar que continuï”, ha afirmat el president. Enguany el Circuit de Montmeló ha acollit gairebé 95.000 espectadors, 14.000 més que l’any anterior, segons els seus responsables.
 
En aquesta línia, el cap del Govern ha recordat que “fins al 2016, que acaba el contracte, tenim garantida la Fórmula 1, a partir d’aquí no en tenim cap, perquè hi ha molta pressió en el món per fer un Gran Premi”, i ha continuat “nosaltres estem ben situats dins d’aquesta organització i si ho aconseguim allargar i alternar-lo si és el cas, serà una bona notícia”.
 
 

2  

Imatges

El president Mas saluda Fernando Alonso

El president Mas saluda Fernando Alonso 393

El president Mas lliurant el premi

El president Mas lliurant el premi 441