Territori

Unes 350 empreses catalanes desgraven anualment un 8% de l'Impost sobre Societats per inversions mediambientals

query_builder   13 maig 2013 10:00

event_note Nota de premsa

Unes 350 empreses catalanes desgraven anualment un 8% de l'Impost sobre Societats per inversions mediambientals

Les deduccions per inversions en la protecció del medi ambient es van iniciar l’any 1997 amb un 10% de la inversió ambiental convalidada deduïble a la quota íntegra de l’Impost sobre Societats. A partir de l’any 2006, aquest tant per cent es va anar reduint dos punts percentuals cada any, amb la previsió de desaparició l’any 2011. Amb l’entrada en vigor de la Llei d’Economia Sostenible aquest percentatge ha quedat  fixat en un 8% de les inversions considerades de millora ambiental.
 
Per poder beneficiar-se d’aquestes desgravacions és necessari que l’administració ambiental emeti un certificat de convalidació. Fins ara, el Departament de Territori i Sostenibilitat està tramitant unes 350 sol·licituds anuals. Un 87% de les sol·licituds provenen de grans empreses i la resta, de pimes.
 
Com que moltes de les petites i mitjanes empreses desconeixen aquesta eina per poder obtenir un estalvi en l’Impost sobre Societats, el Departament de TES els ha organitzat per a demà una jornada al Parc Tecnològic del Vallès.
 
Un millor coneixement de les característiques del funcionament del procediment de sol·licitud del certificat de convalidació d’inversions i de la gran quantitat d'actius que possibiliten la deducció permetrà que les empreses puguin maximitzar la seva aplicació, i els ajudarà a finançar les inversions.