Salut

Es posa en marxa la Comissió Interdepartamental de Salut

query_builder   13 maig 2013 17:53

event_note Nota de premsa

Es posa en marxa la Comissió Interdepartamental de Salut

 

Aquesta Comissió elaborarà el Pla interdepartamental de salut pública, que haurà d’articular tota l’acció de govern que tingui resultats en aquest àmbit
 
La reunió ha comptat amb la participació del conseller de Salut, Boi Ruiz, el secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, i representants de tots els departaments de la Generalitat
 
 
Comissió Interdepartamental de Salut Pública

 

La salut està influenciada per nombrosos determinants, molts dels quals estan fora del sistema sanitari. Al mateix temps, mantenir un bon estat de salut de la població impulsa el desenvolupament i benestar de la societat. Per aquests motius, per millorar la salut de la població es necessita l’acció conjunta de tot el Govern, amb un enfocament en temes de salut en totes les polítiques que es duen a terme.
 
L’article 4 de la Llei de salut pública de Catalunya estableix que el Pla interdepartamental de salut pública (PINSAP) és l’eina de govern i el marc indicatiu de les accions de salut pública.
 
La Comissió Interdepartamental de Salut (CIS), que s’ha constituït avui, ha estat creada explícitament pel Govern i està coordinada pel Departament de Salut, a través de la Secretaria de Salut Pública. Té l’encàrrec d’elaborar el Projecte del pla interdepartamental de salut pública (PINSAP), que aprovarà el Govern i es presentarà al Parlament.
 
Amb un enfocament en temes de salut en totes les polítiques, i emmarcat en el Pla de salut de Catalunya, el PINSAP és un mandat legal que articula l’acció de govern que té resultats en salut. De la seva activitat, en resultarà l’Informe de salut del Govern, amb l’horitzó en els objectius de l’Organització Mundial de la Salut per a l’any 2020.
 
La Comissió Interdepartamental de Salut és el resultat de l’Acord de Govern del passat 20 de novembre i compta amb representants de tots els departaments de la Generalitat. L’objectiu és impulsar el disseny i l’elaboració del Pla recollint aportacions de les administracions, institucions, els agents socials i econòmics, les societats científiques, les corporacions professionals i la societat civil en general.
 
Està previst que el Pla sigui un document que reculli i concreti accions intersectorials que actuïn sobre els factors determinants de la salut i expliciti mesures adreçades a minimitzar les desigualtats en aquest àmbit.