Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat manté la PREALERTA del Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses

query_builder   15 maig 2013 11:29

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat manté la PREALERTA del Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses

En base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per les afectacions que es preveu que se’n puguin derivar, Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la Prealerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per intensitat de pluja.
 
Segons la informació facilitada pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les precipitacions estan entrant per llevant des de primera hora del matí i s’aniran desplaçant cap a ponent on arribaran de cara al migdia. Es preveu que les pluges es concentraran a les comarques de la Catalunya Central a partir del migdia i al llarg de tota la tarda, on les intensitats poden ser més intenses i importants.
 
De cara al vespre, les pluges es concentraran a les comarques de la Catalunya Central així com també del litoral i prelitoral central. A darrera hora del dia, les precipitacions es retiraran cap al mar. Sovint aquestes pluges aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa.
 
Protecció Civil de la Generalitat demana precaució i prendre mesures preventives com netejar embornals i desguassos que puguin haver acumulat pols, fulles seques o terra, a patis interiors, terrasses, etc. per tal d’evitar petites inundacions. També cal ser molt curós si es circula prop de lleres de rius o passos subterranis evitant acostar-s’hi si els cursos d’aigua van plens o incrementen el cabal.
 
Cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions
 
Recordem també, que continuen les maniobres de desembassament a les preses de:
  • Boren: 10 m3/s
  • Talarn: 149 m3/s
  • Sant Llorenç: 143 m3/s
  • La Mitjana: 200 m3/s
  • Esterri: 8 m3/s
  • Torrassa: 21 m3/s
  • Flix: 240 m3/s
  • Balaguer: 80 m3/s
  • Riudecanyes: 1,3 m3/s
A més, els embassaments de Foix i Riudecanyes es troben a la seva cota màxima i en aquest moments es troben sobreeixint. Possiblement continuaran fent-ho els propers dies.