Drets Socials

Logo

Benestar Social i Família organitza a Tàrrega un taller formatiu per a pares i mares d'infants de 0 a 3 anys dins del programa "Créixer en Família"

query_builder   15 maig 2013 13:15

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família organitza a Tàrrega un taller formatiu per a pares i mares d'infants de 0 a 3 anys dins del programa "Créixer en Família"

La primera sessió tindrà lloc el proper dimarts 21 de maig a la Biblioteca Central Comarcal, de 20 a 22 hores
 
L’objectiu és oferir espais de suport a les famílies conduïts per experts en educació i dinàmiques familiars
Web del programa
Web del programa
La Secretaria de Família del Departament de Benestar Social i Família ha organitzat a Tàrrega un taller formatiu gratuït per a pares i mares d’infants de 0 a 3 anys que començarà el proper dimarts 21 de maig, de 20 a 22 hores, a la Biblioteca Central Comarcal. Les inscripcions encara es mantenen obertes i es poden fer a través de la pàgina web del Departament.
 
El taller consta d’un total de sis sessions i s’allargarà fins el 25 de juny. Forma part d’un paquet de 155 tallers formatius que promou Benestar Social i Família  aquest 2013 en el marc del programa de suport a pares i mares “Créixer en Família”. L’objectiu és orientar, reforçar i dotar d’eines als progenitors i progenitores en l’educació dels seus fills i filles, per mitjà d’espais de suport virtuals i presencials.
 
En concret, des del mes de març i fins a finals d’any la Secretaria de Família ha planificat tallers a un centenar de municipis catalans. La previsió del Departament és arribar a unes 3.000 famílies participants, comptant que els grups són d’una vintena de persones. Cada taller consta de sis sessions i està conduït per professionals experts en educació i dinàmiques familiars. El programa formatiu s’estructura en quatre cicles en funció de l’edat dels infants i adolescents: de 0 a 3 anys, de 3 a 6 anys, de 6 a 12 anys i de 12 a 16 anys.
 
Les temàtiques abordades van des de l’afecte, l’autonomia i l’autoritat a les estratègies educatives, la resolució de conflictes, les responsabilitats en l’àmbit domèstic, el lleure i l’entorn, el paper educatiu de l’escola o la família extensa. Totes les sessions es distribueixen en funció de tres eixos temàtics comuns: el tracte, els reptes quotidians i créixer dins i fora de casa.
 
“Créixer en família” s’adreça als pares i mares interessats a conèixer aspectes que puguin influir de forma positiva en la cura, l’educació i el desenvolupament dels seus fills i filles, tot compartint les seves experiències amb altres famílies. S’emmarca dins la voluntat del Departament de Benestar Social i Família de promoure canvis en els models d’actuació orientats cap a conductes parentals positives, que procurin el benestar dels menors i el seu creixement com a persones.
 
A través d’Internet
Les famílies interessades poden consultar la previsió de tallers, dates i franges d’edat, així com inscriure’s, a través de la pàgina web del programa  disponible a  www.gencat.cat/benestarsocialifamilia/familia/creixerenfamilia. El mateix portal posa a disposició de la ciutadania informació actualitzada, orientacions i recursos classificats per temes i franges d’edat, d’acord amb els continguts dels tallers.
 
Els recursos a l’abast es classifiquen en vuit àmbits diferents: ser pares i mares, afecte i comunicació, salut i cura, hàbits i conductes, jocs i aprenentatge, noves tecnologies, lleure i entorn, i xarxes de suport. La  web també està pensada perquè esdevingui un punt de trobada virtual adreçat a pares i mares.