Bombers

Els Bombers de la Generalitat col·laboraran en la logística del "IX Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico"

query_builder   15 maig 2013 16:09

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat col·laboraran en la logística del "IX Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico"

·                 El concurs estatal d’excarceració se celebrarà entre el 15 i el 18 de setembre al Circuit de Catalunya de Montmeló
·                 Hi participaran una vintena d’equips de parcs de Bombers d’arreu de l’Estat, així com també d’Irlanda, Anglaterra i Portugal com a convidats
·                 L’edició d’enguany compta amb la col·laboració de l’empresa Nissan Safety and Security i del Circuit de Catalunya i amb el patrocini de Fundació Mutual de Conductors
Avui, s’ha obert el període d’inscripció del “IX Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico” que, enguany, es celebrarà al paddock del Circuit de Catalunya de Montmeló, entre els dies 15 i 18 de setembre.
 
Aquesta edició, que com sempre organitza la Asociación Profesional de Rescate en Accidentes de Tráfico (APRAT), compta amb la col·laboració logística dels Bombers de la Generalitat, i amb el suport de l’empresa Nissan Safety and Security que cedeix vehicles per a la realització de les maniobres. Així mateix, també es compta amb la col·laboració del Circuit de Catalunya, que cedeix les seves instal·lacions per a la realització d’aquest esdeveniment. 
 
En el concurs participaran una vintena d’equips de bombers de tot l’Estat, entre els quals hi hauran els tres equips dels Bombers de la Generalitat (Terrassa, Granollers i Lleida), que van obtenir els tres primers lloc de la classificació general al IX Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat de Catalunya, celebrat el mes d’abril a Lleida. A més, tindrà com a convidats especials equips de bombers d’Irlanda, Anglaterra i Portugal.
 
Cada  equip, que estarà format per sis bombers (un comandament, un sanitari i quatre  bombers, a més d’un reserva), haurà de realitzar una maniobra estàndard i una de complexa.
 
En aquesta activitat formativa, es valora especialment la capacitat de comandament del responsable de cada equip, la tècnica amb què els bombers fan l’excarceració i les maniobres de caràcter sanitari en el maneig de la víctima, tot amb l’objectiu d’incrementar les habilitats tècniques dels participants de cara a la intervenció en sinistres reals.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 15 de maig de 2013
16.00 hores