Empresa i Treball

TELECOMUNICACIONS

La Generalitat celebra el Dia mundial de les Telecomunicacions acostant les TIC a la ciutadania

query_builder   16 maig 2013 13:59

event_note Nota de premsa

TELECOMUNICACIONS

La Generalitat celebra el Dia mundial de les Telecomunicacions acostant les TIC a la ciutadania

 
·       Coincidint amb la celebració, el 17 de maig, del Dia Mundial de les Telecomunicacions i la Societat de la Informació, s’activa el ‘Canal TIC’, un portal web amb vocació pedagògica
 
·       El nou portal és un espai de consulta i divulgació que pretén acostar els conceptes tecnològics, aclarir dubtes i facilitar els tràmits administratius propis de la societat digital a la ciutadania
 
La Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d’Empresa i Ocupació s’ha volgut afegir a la celebració internacional del Dia de les Telecomunicacions i la Societat de la Informació, que es commemora el 17 de maig, amb l’activació del ‘Canal TIC’ canaltic.gencat.cat un nou portal web amb vocació divulgativa i pedagògica que pretén acostar conceptes tecnològics, aclarir dubtes i facilitar els tràmits administratius propis de la societat de la informació a la ciutadania.
 
En aquest portal, l’usuari hi trobarà tot allò relacionat amb els serveis de telecomunicacions que utilitzem en el nostre dia a dia, ja sigui en les nostres relacions personals, socials, professionals o amb l’administració, explicat de forma entenedora i endreçat en blocs temàtics perquè hi pugui interactuar més fàcilment.
 
El Canal TIC, doncs, ofereix des d’informació específica dels diversos tipus de tecnologies d’accés a Internet fins a respostes als dubtes més freqüents sobre serveis com la telefonia mòbil, passant per explicacions sobre tramitacions en matèria de telecomunicacions i un complet glossari dels termes utilitzats.
 
La creació d’aquest portal respon a l’objectiu de facilitar la plena integració de la ciutadania en una societat cada cop més tecnològica i connectada per tal que pugui treure el màxim profit de les prestacions avançades que ofereix la societat digital i créixer així tant individualment com col·lectiva.
 
En aquest sentit, la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, treballa per potenciar el coneixement, la utilització i l’aprofitament de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per part de la ciutadania, d’acord amb les directrius de l’Agenda digital per a Europa, que incideix en la necessitat de millorar les competències digitals de la ciutadania perquè tothom pugui participar plenament en la societat de la informació. Cal destacar que, segons dades de l’Agenda digital per a Europa, més del 50% dels europeus utilitza Internet diàriament, però encara hi ha un 30% que no l’ha utilitzat mai.
 
 
Una societat cada cop més connectada
 
Segons es desprèn dels últims informes sobre la societat de la informació a Catalunya, amb dades de l’any 2012, el 75,7% de les llars catalanes disposa d’ordinador, el 71%, de connexió a Internet, i el 69,3% de connexió de banda ampla. Pel que fa a la telefonia, el 96% de les llars catalanes ja tenen telèfon mòbil, un percentatge que va en augment en detriment del de la telefonia fixa, situat en el 87,1% de les llars.
 
Una altra dada significativa de l’evolució cap a una societat cada cop més tecnològica i connectada es troba en l’ús d’Internet per part de la ciutadania catalana: l’hàbit de connectar-se diàriament a la xarxa continua augmentant i ja se situa en el 75% de les llars. I també es consolida la recerca de feina i enviament de sol·licituds per a llocs de treball a través d’Internet, amb un 27,2% dels usuaris d’Internet, així com l’ús de les xarxes socials, amb un 52,2% dels usuaris que les utilitza habitualment.
 
També és significatiu que el 45,3% dels usuaris d’Internet a Catalunya han cercat i obtingut informació a través de pàgines de les diferents administracions públiques i un 29% han realitzat tràmits amb l’administració mitjançant la xarxa.
 
Totes aquestes dades mostren fins a quin punt és necessària la divulgació i formació en l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació perquè tota la ciutadania pugui participar activament i treure el màxim profit de la societat digital i de les prestacions avançades que aquesta ofereix.
 
 
* l’enllaç al Canal TIC serà accessible a partir de demà, 17 de maig, a les 9h del matí.