Servei Meteorològic de Catalunya

Segueix la inestabilitat atmosfèrica

query_builder   17 maig 2013 13:25

event_note Nota de premsa

Segueix la inestabilitat atmosfèrica

 

El cap de setmana seguirà amb molta variabilitat meteorològica. La temperatura es mantindrà sense grans canvis.

 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que la pertorbació que s’estén des de les Illes Britàniques fins al mar Balear romandrà en aquesta àrea durant els propers dies. Tot i això, aquesta depressió s’anirà afeblint i dilluns se situarà a l’oest de la Península Ibèrica.
 
Amb aquesta configuració s’espera molta variabilitat meteorològica, amb ruixats dispersos alternats amb intervals de cel serè. Així doncs, per dissabte la nuvolositat serà molt abundant de matinada, quan es produiran xàfecs acompanyats de tempesta i localment de calamarsa, que puntualment poden ser d’intensitat forta. Amb el pas de les hores s’obriran clarianes a la meitat sud. A la tarda la nuvolositat serà variable en general, però es tornaran a produir ruixats preferentment a zones de muntanya. Les temperatures seran semblants o amb mínimes lleugerament més altes. El vent serà de component sud moderat amb cops forts.
 
Diumenge la nuvolositat serà abundant a la meitat nord i més variable a la resta, amb moltes estones de sol al sud del país al matí. Les precipitacions es centraran al terç nord, on ja poden caure a primeres hores, i al prelitoral a partir del migdia. Seran d'intensitat entre feble i moderada en general i localment acompanyades de tempesta i de calamarsa. Les temperatures seran semblants. El vent serà de component oest i sud entre fluix i moderat.
 
Els models a mitjà termini indiquen que dilluns hi haurà més ruixats. De matinada podran afectar la meitat oest i de cara a la tarda n’apareixeran de nous al Pirineu i a punts del prelitoral, que localment podran anar acompanyats de tempesta. Les temperatures seran lleugerament més altes en general. El vent serà de component sud fluix a moderat.
 
Amb aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya manté vigent un avís de Situació Meteorològica de Perill de grau 1 per intensitat de pluja.
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat
 
 
17 de maig de 2013

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 45