Salut

Barcelona acollirà el 26è Congrés Internacional d'Infermeria l'any 2017

query_builder   19 maig 2013 16:20

event_note Nota de premsa

Barcelona acollirà el 26è Congrés Internacional d'Infermeria l'any 2017

  • La trobada, que se celebra cada quatre anys en una ciutat diferent, és un dels congressos de salut més grans del món: la organització preveu l’assistència de 15.000 infermeres i que 15.000 més hi assisteixin de manera virtual.
  • Boi Ruiz: "És un gran oportunitat per mostrar al món l'excel.lent tasca de les infermeres a Catalunya i també per explicar les millores del sistema sanitari català per adaptar-se a les noves necessitats assistencials, de les quals les infermeres són protagonistes.
El proper Congrés Internacional d’Infermeria es celebrarà a Barcelona l’any 2017. Així ho ha decidit el Consell Internacional d’Infermeria (CIE)– la màxima institució de representació mundial dels 12 milions d’infermeres que treballen a tot el món–, en el marc del congrés d’aquest any celebrat a la ciutat australiana de Melbourne.
 
La candidatura de Barcelona, que va presentar el consejo d'infermeria d'Espanya amb el suport de Departament de Salut, ha guanyat a les de Hèlsinki i Dublín en la que ha estat una competició molt renyida. La capital catalana acollirà més de 15.000 infermeres, que assistiran des de tot el món a aquesta cita quadriennal en la qual la professió infermera debat i estableix les principals bases d’acció per garantir l’accés a la salut i l’avenç professional i científic de la infermeria.
 
La nominació de Barcelona s’ha fet pública avui a les 8:00 (hora australiana) durant l’Assemblea de Presidents Nacionals d’Infermeria que s’ha celebrat en el marc del 25è Congrés Internacional d’Infermeria, que s’està desenvolupant a Melbourne. L’anunci de la nova seu ha provocat una llarga ovació per part dels assistents, que han assenyalat Barcelona com la candidata perfecta per a un congrés d’aquestes característiques.