Salut

Sessió "Salut i seguretat del vianant"

query_builder   21 maig 2013 18:33

event_note Nota de premsa

Sessió "Salut i seguretat del vianant"

La secretaria de Salut Pública (Departament de Salut), el Servei Català de Trànsit (Departament d’Interior) i l’Associació per a la Prevenció d’Accidents de Trànsit han organitzat avui la sessió "Salut i seguretat del vianant".
 
La sessió ha començat amb la ponència "La seguretat dels vianants des de la perspectiva de la visió cero", a càrrec del president de l’Associació per a la Prevenció d’Accidents de Trànsit, Ole Thorson. En la seva intervenció, el Dr. Thorson ha posat de manifest la importància de promoure els desplaçaments a peu i protegir la seguretat dels vianants, subratllant la necessitat de donar prioritat als vianants a les ciutats i centres de treball.
 
A continuació, el director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, ha presentat la ponència titulada "La protecció dels vianants en el Pla Català de Seguretat Viària", posant de manifest els avenços en matèria de seguretat viària que han fet possible una notable reducció del nombre de morts per trànsit a Catalunya. També ha destacat el desplegament de 139 plans locals de seguretat viària, que estan tenint una incidència molt important en l’àmbit urbà, i la necessitar de continuar avançant cap a actuacions transversals que impliquin diferents departaments de la Generalitat.
 
Finalment el secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, ha tancat la sessió amb la presentació dedicada a la "Protecció del vianant i promoció de l’activitat física: una acció interdepartamental per a la millora de la salut". Aquesta presentació ha mostrat que caminar regularment pot ajudar a assolir la recomanació d’acumular un mínim de 30 minuts diaris d’activitat física moderada per tenir cura de la salut, i s’ha referit a l’objectiu de continuar promovent l’activitat física per incrementar en 100.000 el nombre de persones físicament actives a Catalunya l’any 2013. Mateu ha recordat que el passat dia 13 de maig es va constituir la Comissió Interdepartamental de Salut, que ja ha iniciat els treballs per elaborar un Pla Interdepartamental de Salut Pública per facilitar la incorporació d’objectius de salut en les polítiques que desenvolupen els departaments del Govern, com ara les polítiques de transport i seguretat viària.