Direcció General de Comunicació

govern

Homs: "A base de recursos és molt difícil poder complir els objectius de dèficit"

query_builder   24 maig 2013 14:25

event_note Nota de premsa

Homs: "A base de recursos és molt difícil poder complir els objectius de dèficit"

govern
  • El conseller de la Presidència lamenta que el TC només hagi aixecat la suspensió cautelar de l’impost sobre dipòsits bancaris i, en canvi, mantingui la suspensió de l’euro per recepta i les taxes judicials que han d’ajudar a mantenir la sostenibilitat de les finances de la Generalitat
 
  • “Ens exigeix molt, ens obliga a retallar molt i, en canvi, ens deixa molt poc marge per poder prendre decisions per nosaltres mateixos”, denuncia des de Vic, on ha presidit l’acte de cloenda del 15è aniversari de la UVic
 
 

“No crec la millor manera per poder complir els objectius de dèficit i les obligacions que tenim sigui a base de recórrer al Tribunal Constitucional decisions que ens han de poder permetre no haver de fer tantes retallades”. El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha lamentat amb aquestes paraules la decisió del TC de no aixecar la suspensió cautelar sobre l’euro per recepta i les taxes judicials, recorregudes pel Govern espanyol, que han d’ajudar a garantir la sostenibilitat de les finances públiques de la Generalitat. Homs ha presidit l’acte de cloenda del 15è aniversari de la Universitat de Vic, acompanyat del delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau; el rector de la UVic, Jordi Montaña, i el president de la Fundació Cultura de Pau i exdirector general de la UNESCO, Federico Mayor Zaragoza.

 
El conseller Homs ha denunciat que “algú que té grans responsabilitats”, com és el Govern espanyol, “ens exigeix molt, ens obliga a retallar molt i, en canvi, ens deixa molt poc marge per poder prendre decisions per nosaltres mateixos”. “A base de recursos és molt difícil poder complir els objectius de dèficit, que vol dir poder gestionar un pressupost, poder gestionar uns servis públics”.
 
Davant l’aixecament de la suspensió cautelar de l’impost sobre els dipòsits bancaris dictada ahir pel TC, el titular de la Presidència ha reiterat que el Departament d’Economia i Coneixement serà qui haurà d’acotar el gravamen, “tant en termes d’aplicació com de quantia”, que “s’acabarà de definir als pressupostos de la Generalitat” per a aquest 2013.
 
D’altra banda, durant la seva intervenció en la cloenda dels actes de celebració del 15è aniversari de la UVic, Homs s’ha referit al procés de transició nacional, que ha de conduir a “un exercici de democràcia ple i amb totes les conseqüències”. En aquest sentit, i davant la “força d’imposició” que s’aplica des del Govern de l’Estat, el conseller de la Presidència ha mostrat la seva “convicció i convenciment” que “les instàncies internacionals també s’obrin a processos i plantejaments estrictament pacífics i democràtics, cosa que no s’ha produït fins a data d’avui”.
 
 
15 anys de la UVic
 
El conseller Homs ha volgut felicitar la tasca “meritòria” de la UVic, un “projecte incontestable” que “ha esdevingut una universitat nacional, de país”. “Ens podem sentir orgullosos de la Universitat de Vic i de les perspectives que té”, ha manifestat el titular de la Presidència, qui ha volgut destacar l’“encert” de la federació universitària entre la UVic i la Fundació Universitària del Bages, que permetrà federar els estudis dels dos centres.
 
Durant l’acte el president l’exdirector general de la UNESCO ha pronunciat la conferència El futur de la universitat. L’acte ha comptat també amb la participació del tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic i patró de la UVic, Josep Arimany; el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca, i el director de la Fundació Universitària Balmes, Joan Turró.
 
El ple del Parlament del 21 de maig de 1997 va aprovar, per unanimitat, la llei de Reconeixement de la Universitat de Vic, que té el seu embrió en la Universitat Literària, creada el 1599 i tancada per Felip V, i l’Escola Universitària de Mestres “Jaume Balmes”, creada el 1977-78, adscrita a la Universitat de Barcelona.