Salut

Més de cent professionals es reuneixen per abordar les tendències en diagnòstic per la imatge

query_builder   24 maig 2013 13:18

event_note Nota de premsa

Més de cent professionals es reuneixen per abordar les tendències en diagnòstic per la imatge

 

La Jornada d’Innovació i Tendències en Diagnòstic per la Imatge s’ha celebrat a EsadeCreapolis amb l’objectiu de posar en comú estratègies i millorar l’eficiència i la utilització adequada d’aquesta tecnologia
 Jornada d'Innovació i Tendències en Diagnòstic per la Imatge

 

 

La Jornada d’Innovació i Tendències en Diagnòstic per la Imatge ha reunit aquest matí més de cent professionals de l’àmbit mèdic, de la indústria i de les empreses tecnològiques. Aquesta Jornada, organitzada conjuntament pel Departament de Salut i el centre d’innovació EsadeCreapolis, ha servit per posar en comú aspectes relacionats amb la innovació i les tendències de futur en el diagnòstic per la imatge.
 
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha inaugurat la Jornada, al costat de l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, la presidenta de l’Associació Catalana de Radiologia Mèdica, M. Teresa Maristany, el director general d’EsadeCreapolis, Santiago Benedé, el director de Fenin Catalunya, Carles Sisternas, i el responsable de Planificació de Serveis del Departament de Salut, Josep Fusté.
 
En la seva intervenció, el conseller de Salut ha destacat la importància de tenir espais de trobada com aquest entre professionals i empreses de desenvolupament de tecnologies. El conseller també ha remarcat la necessitat de compartir prioritats i coneixement.
 
La Jornada s’ha dividit en diferents blocs temàtics. En primer lloc, s’ha celebrat la sessió sobre Tendències en tecnologies en diagnòstic per la imatge. A continuació, ha tingut lloc la sessió sobre Innovació en gestió del diagnòstic per la imatge i, finalment, el tercer bloc temàtic ha tractat el tema Afegint valor a la pràctica clínica en diagnòstic per la imatge.
 
Aquesta Jornada se situa en la línea de treball del Departament de Salut que, conjuntament amb les organitzacions i els professionals de tots els àmbits del diagnòstic per la imatge, treballa per aconseguir la millora dels processos de diagnòstic que són claus en la prevenció, el tractament i la curació de malalties.
 
El Departament de Salut crea l’any 2008 el Programa per al desenvolupament del diagnòstic per la imatge. Un dels objectius principals és afavorir l'ús adequat del diagnòstic per la imatge, sota criteris de qualitat, seguretat i eficiència, fomentar mesures de coordinació i promoure la cooperació entre els diferents centres i institucions sanitàries en la utilització d'aquestes tècniques diagnòstiques. En el marc d’aquest Programa s’han elaborat recomanacions per a determinades situacions clíniques (per exemple, la lumbàlgia o el dolor d’espatlla). També s’ha creat el web Canal Diagnòstic per la Imatge, en el marc de Canal Salut, on els ciutadans poden trobar i demanar informació, i els professionals hi poden trobar eines d’ajuda per a la decisió clínica i de millora de la qualitat. Es tracta d’un canal creat amb la voluntat de ser un espai de comú de tots els professionals i institucions relacionats amb el diagnòstic per la imatge a Catalunya.
 
Més informació: