Drets Socials

La consellera Munté presideix la Comissió mixta Govern-Parlament de seguiment de la Llei de la dependència

query_builder   24 maig 2013 13:20

event_note Nota de premsa

La consellera Munté presideix la Comissió mixta Govern-Parlament de seguiment de la Llei de la dependència

El nombre de beneficiaris de la llei a Catalunya és un 10,5% més elevat en aquest primer trimestre que en el mateix període de l’any passat
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha presidit avui la reunió de la Comissió mixta Govern-Parlament de seguiment del desplegament de la Llei de la promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència a Catalunya. La consellera ha explicat que durant el primer trimestre d’enguany s’han atorgat a través de la Llei de la dependència un total 207.507 prestacions i serveis que beneficien a 161.213 persones. “Això suposa un increment de 2.624 persones, és a dir, un 10,5% més de beneficiaris que el març de l’any passat”, ha dit Munté.
 
La consellera també ha explicat que a través de la Llei s’atorguen als beneficiaris 122.610 prestacions econòmiques i 84.965 serveis com ara places residencials o serveis de teleassistència.
 
D’altra banda, durant aquest primer trimestre de l’any s’han rebut 7.851 noves sol·licituds d’ajudes de la Llei de la dependència i s’han fet 7.890 valoracions i s’han resolt 8.788 revisions de grau. Actualment, la mitjana de temps per resoldre les sol·licituds de valoracions inicials és de 1,19 mesos, mentre que en el cas de l’elaboració del Programa Individual d’Atenció (PIA) –pas previ on es defineix la prestació o servei que rebrà el beneficiari–, és d’1,38 mesos.
 
Munté ha recordat que durant l’any 2012 la Generalitat de Catalunya ha destinat 922,8 milions d’euros al finançament de la Llei de la dependència. “Aquesta xifra suposa el 79,1% del finançament públic de la Llei, mentre que l’Estat tan sols es fa càrrec del 20,9%, quan l’aportació havia de ser a parts iguales”, ha dit la consellera.
 
La consellera de Benestar Social i Família ha destacat “l’esforç que, tot i les dificultats del moment actuals, s’està fent per garantir les prestacions i els serveis de la llei” i ha lamentat la manca de compromís del Govern de l’Estat en el seu finançament. “Si haguéssim aportat la mateixa quantitat que l’Estat, a hores d’ara un 53% de les persones beneficiaries de la Llei haurien quedat fora”, ha explicat Munté.