Drets Socials

El Govern condemna l'homicidi i l'agressió greu a dues dones a Caldes de Malavella víctimes de la violència masclista

query_builder   28 maig 2013 16:49

event_note Nota de premsa

El Govern condemna l'homicidi i l'agressió greu a dues dones a Caldes de Malavella víctimes de la violència masclista

 
El Govern de la Generalitat, a través de Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), condemna enèrgicament l’homicidi d’una dona a Caldes de Malavella i l’agressió greu a una altra dona, presumptament a mans de la parella d’aquesta última, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.
 
La presidenta de l’ICD ha reafirmat el compromís del Govern en la lluita contra  la violència masclista i ha subratllat que “no podem fixar només la mirada sobre els fets que ens mostren la violència masclista més extrema i tràgica. Hem de ser capaços de veure com es rebutja i s’aïlla cada cop més aquesta xacra des de tots els camps i àmbits implicats”.

Montse Gatell ha explicat que s’estan fent avenços importants contra la violència masclista i ha posat com exemple que “cada cop tenim professionals més ben formats i s’està avançant en dissenyar eines que poden ajudar-los a atendre dones que travessen situacions de violència masclista valorant-ne el risc que succeeixin a curt termini actes violents greus per part d’una parella. És un camp altament complex, però s’hi està avançant”.

La presidenta de l’ICD també ha recordat que “una de les causes que dificulta que es pugui avançar més ràpidament en la lluita contra aquesta xacra és la naturalització social d’aquesta violència i la seva manca d’identificació per part de les pròpies víctimes i el seu entorn més immediat”.
 
Davant aquest nou cas, Montse Gatell ha insistit que les dones que es trobin en aquesta situació o les persones del seu entorn no dubtin en trucar al telèfon 900 900 120, que és un servei 24 hores, confidencial i gratuït, o s’adrecin a algun dels serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori de Catalunya.