Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital

Barcelona posa en marxa un pla de formació en el sector mobile per capacitar 7.000 professionals i empreses

query_builder   29 maig 2013 17:06

event_note Nota de premsa

Barcelona posa en marxa un pla de formació en el sector mobile per capacitar 7.000 professionals i empreses

DGTSI
»     L’objectiu és formar, des d’ara i fins a finals de 2014, professionals més competitius i polivalents al mercat per tal d’augmentar les seves oportunitats laborals.
 
»     L’oferta formativa s’ha dissenyat d’acord amb les necessitats del mercat i s’estructura en 6 iniciatives de primer contacte, aprofundiment o especialització. 
 
»     El pla està impulsat per Barcelona Activa conjuntament amb la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, en el marc de la capitalitat mundial del mòbil. 
 
 
Barcelona presenta un pla propi de formació en el sector mobile per millorar les competències tecnològiques dels ciutadans, els professionals i les empreses per tal de crear una ciutat més competitiva i de referència com a capital mundial del mòbil.
 
A més, es pretén contribuir també a integrar la mobilitat com un sector transversal a la resta d’àmbits econòmics, especialment, els tradicionals, per tal de qualificar i posicionar el teixit productiu de la ciutat. 
 
El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich, ha destacat en la seva introducció, la importància de l'educació en els temps que vivim. Segons Flamerich "les administracions públiques hem d'apostar per ajustar la formació per a que doni resposta a les necessitats del mercat. D'aquesta manera, serem capaços de generar i retenir talent en el nostre país"
 
Certament, l’oferta formativa en aquest àmbit s’ha vertebrat d’acord amb les necessitats reals del mercat per tal de donar resposta a la demanda de perfils concrets que requereixen les empreses. Els principals objectius són vehicular la reorientació dels participants cap a un sector amb més capacitat d’ocupació i formar professionals més competitius i polivalents al mercat aconseguint augmentar les seves oportunitats laborals.
 
En total, es preveu formar 7.000 usuaris a través de les activitats que s’adrecen, principalment, a persones que es trobin en procés de canvi o millora professional o en situació de recerca de feina, així com a emprenedors i empreses.
 
En el marc del projecte mTalent de la Mobile World Capital, l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, conjuntament amb la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, impulsa aquest pla de formació que s’implementarà fins a finals de 2014.
L’oferta consisteix en 6 iniciatives, algunes de les quals ja estan en funcionament i d’altres s’aniran posant en marxa a partir del mes de juliol, que s’estructuren en 3 nivells:
 
1.     Formació de primer contacte
 
(activitats gratuïtes d’entre 2 i 15 hores de durada)
 
·       Cibernàrium: entre l’actual oferta d’activitats de capacitació tecnològica per a professionals i pimes, es programen 20 sessions específiques del sector mobile.
 
·       Projecte de capacitació Telecentres: formació per a dinamitzadors tecnològics dels diferents telecentres de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
 
·       Projecte “20 to 2000”: 20 activitats divulgatives de foment de l’ús del mobile per formar 2.000 professionals a partir d’accions de 4 hores de durada. 
 
2.     Formació d’aprofundiment
 
(activitats gratuïtes o de pagament, majoritàriament amb certificació de fabricant, que tenen una durada d’entre 4 i 40 hores)
 
·       Oferta Mobile Professionalitzadora: cursos amb una durada al voltant de 20 i 40 hores dirigits a professionals de diferents sectors que vulguin actualitzar-se en coneixements TIC amb l’objectiu de millorar les seves competències i explorar nous àmbits professionals.
 
·       Impuls ocupacional al sector mobile: es posaran en marxa 12 cursos de formació ocupacional, d’una durada màxima de 60 hores, per divulgar les competències tècniques i transversals del sector mobile. Es fomentarà la inserció laboral dels participants.
 
3.     Formació especialitzada
 
(activitats de pagament que compten amb certificació de fabricant, són de llarga durada i s’adrecen a col·lectius específics)
 
·       Operadors privats de formació: cursos d’entre 40 i 80 hores pensats per incrementar la competitivitat professional, els coneixements i les capacitats d’experts i gestors TIC en l’àmbit de la mobilitat.
 
 
S’impartiran, principalment, a centres de formació privats i s’estructuraran en 5 àmbits d’especialització: desenvolupament d’aplicacions, continguts i videojocs, tecnologies mòbils, màrqueting mòbil i anàlisi i tractament de dades.
 
 
En la cloenda, la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens ha volgut remarcar que el pla es vincula directament amb l’oportunitat que significa per a Barcelona la Capitalitat Mundial del Mòbil, i suposarà un pilar fonamental per convertir aquest actiu en un motor de creixement econòmic de la ciutat. “Necessitem generar talent a base de formació per donar resposta a aquest objectiu. Volem millorar les capacitats professionals de les persones per atendre les necessitats dels sectors emergents, com per exemple les noves tecnologies”, ha reblat.