Empresa i Treball

INDÚSTRIA

El secretari d'Empresa i Competitivitat presenta la Xarxa d'acceleradores Start-up Catalonia i anuncia l'obertura de 3 centres aquest any

query_builder   5 juny 2013 12:35

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

El secretari d'Empresa i Competitivitat presenta la Xarxa d'acceleradores Start-up Catalonia i anuncia l'obertura de 3 centres aquest any

 
·        Pere Torres ha explicat que “les acceleradores donaran suport al creixement d’empreses catalanes innovadores, amb vocació internacional, de fins a 5 anys de vida i capacitat per créixer i crear llocs de treball”.
 
·        Fins a finals d’any s’inauguraran acceleradores al Tecnocampus de Mataró, a EsadeCreapolis – a Sant Cugat – i al Baix Llobregat.
 
·        La prova pilot del programa, una acceleradora al Parc Científic de Girona, està posant de manifest la necessitat d’aquesta iniciativa, que cobreix un buit en els serveis de suport als emprenedors.
 
La Generalitat obrirà 3 noves acceleradores d’empreses a Catalunya fins a finals d’any dins del programa Start-up Catalonia, Xarxa d’acceleradores. Ho ha anunciat aquest dimecres el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, que ha presentat el programa en el marc de la fira Biz Barcelona. Torres ha explicat que “la Generalitat està impulsant aquesta iniciativa per garantir que les empreses en procés de creixement comptin amb les eines necessàries per no abandonar el seu projecte empresarial”.
 
Les noves acceleradores estaran ubicades al Tecnocampus de Mataró, al centre EsadeCreapolis de Sant Cugat i al Baix Llobregat. L’any vinent es preveu l’obertura de 4 centres més a Barcelona, Tarragona, Lleida i les comarques centrals.
 
Aquestes acceleradores tenen per objectiu donar suport a empreses catalanes innovadores, de fins a 5 anys de vida i que comptin amb un producte o servei testat al mercat. Pel secretari d’Empresa i Competitivitat, “és imprescindible que les empreses tinguin un equip directiu clarament compromès amb la consolidació de la seva empresa i el seu creixement”. Hi poden participar empreses de qualsevol sector.
 
Cada centre comptarà de mitjana amb 25 start-ups, que rebran assessorament d’experts que els proporcionaran les eines que garanteixin el seu creixement. El programa, organitzat per ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa, té una durada d’un any.
 
La previsió és que les 8 acceleradores que hi haurà el 2014 a tot el territori català donin suport a 200 projectes empresarials. S’espera que, després de passar pel programa, les empreses participants generin 800 llocs de treball, incrementin la seva facturació en un 50% i s’hagin internacionalitzat.
 
L’èxit de la prova pilot a Girona
La Generalitat ha reforçat la seva aposta per aquesta iniciativa, que cobreix un buit en els serveis de suport a l’emprenedor que existeixen al nostre país, al veure l’èxit de la prova pilot que es va inaugurar el mes de gener al Parc Científic i Tecnològic de Girona.
 
En aquesta acceleradora hi participen 31 empreses, provinents majoritàriament del sector de les TIC, el turisme, l’alimentari i l’enginyeria, que preveuen haver doblat la facturació en el seu conjunt un cop acabat el programa, aquest desembre. Quan surtin de l’acceleradora, es preveu que el grup d’start-ups hagi incrementat un 46% el seu capital. Un 23% haurà començat a exportar, i les que ja venien a l’estranger multiplicaran per 6 la seva facturació per exportació.
 
Torres ha avançat que les empreses estan complint els objectius del primer trimestre i que fins i tot alguna companyia els està superant. Segons el secretari d’Empresa i Competitivitat, “les empreses valoren el programa com un suport excepcional per treure’n el màxim rendiment davant les dificultats actuals per tirar endavant una iniciativa econòmica”.
 
Casos d’èxit de l’acceleradora de Girona
Exemples d’empreses innovadores participants a l’acceleradora de Girona són Testamenta, Stickets o Biotactex.
 
  • Testamenta és el primer portal online a Espanya que permet tramitar el testament a través d’internet. Inclou un servei triple de secretaria, advocat i notaria.
 
  • Stikets dissenya i elabora etiquetes personalitzades, resistents a l’acció de les rentadores, microones i rentaplats, per marcar roba i objectes. Distribueix els seus productes a famílies i empreses.
 
  • Biotactex, dedicada a la producció de productes tèxtils ecològics, ha creat una línia de roba confeccionada amb fibra de bambú per a persones amb pell sensible o sensibilitzades amb el medi ambient.