Territori

La Generalitat, premi El Diamante de la Compra per incentivar una compra pública respectuosa amb el medi ambient

query_builder   6 juny 2013 14:13

event_note Nota de premsa

La Generalitat, premi El Diamante de la Compra per incentivar una compra pública respectuosa amb el medi ambient

  • AERCE reconeix les mesures implantades, com la inclusió de criteris mediambientals per a la contractació de serveis postals i missatgeria, o la redacció i publicació de la Guia per a la Compra Verda de Vehicles
La Generalitat ha rebut el premi El Diamante de la Compra, en la categoria de Sector Públic, per apostar per una compra pública respectuosa amb el medi ambient, traduïda en mesures com la inclusió de criteris mediambientals per a la contractació de serveis postals i missatgeria, o la redacció i publicació de la Guia per a la Compra Verda de Vehicles.
 
Els Premis El Diamante de la Compra són una iniciativa de l'Associació Espanyola de Professionals de Compres, Contractació i Aprovisionaments (AERCE) que reconeixen la tasca de persones implicades en aquesta funció i a les institucions destacades pel seu suport i desenvolupament, són una eina de divulgació de les millors pràctiques empresarials, i promocionen les compres com una funció clau en les organitzacions.
 
Un dels eixos de l’acció de Govern de la Generalitat és l’impuls a les accions per afavorir aquelles iniciatives que garanteixin una gestió ambiental amb criteris de sostenibilitat. La contractació pública esdevé una eina molt potent per tal d'incidir en l'assoliment d'aquest objectiu.
 
El conjunt de les administracions públiques de la Unió Europea contracten per un valor equivalent al 17% del PIB de la UE. Les administracions públiques tenen potencial d’incidir en el mercat de productes i serveis, i per tant la contractació pública esdevé, no només un instrument d’execució sinó també un d’actuació política que permet promoure la innovació, la minimització dels impactes ambientals i les iniciatives de caràcter ètico-social.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 95