Cultura

El conseller Mascarell recorda Tom Sharpe com un "gran escriptor amb un sentit de l'humor extraordinari"

query_builder   6 juny 2013 16:27

event_note Nota de premsa

El conseller Mascarell recorda Tom Sharpe com un "gran escriptor amb un sentit de l'humor extraordinari"

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha recordat aquest matí l’escriptor anglès Tom Sharpe (Londres, 1928 - Llafranc, 2013) com “un home que, a través d’un humor i una mirada corrosiva sobre les realitats que no li agradaven, va il·lustrar-nos, ens va il·luminar amb una obra esplèndida que va desplegar en gran mesura des de casa nostra. L’acomiadem amb els honors dels grans escriptors”.
 
Mascarell ha recordat que “Tom Sharpe és un gran escriptor que va triar la nostra terra per viure. Ara ens ha abandonat des de casa nostra, deixant-nos una obra magnífica, plena d’ironia i de sarcasme sobre algunes de les qüestions més importants de la condició humana. Va utilitzar l’humor per reflexionar i per fer bona literatura sobre una gran varietat de temes: els sistemes educatius, els burocràcies, sobre la política, sobre determinats àmbits de les classes socials angleses, etc.”.
 
El conseller de Cultura ha parlat de la vinculació de Sharpe amb Catalunya: “Vivia fugint d’aquest estatus d’estrella de l’escriptura, era una persona a la qual li agradava viure tranquil·lament en l’entorn extraordinari de l’Empordà. És el que ell va triar i la nostra terra és mol respectuosa amb la gent que decideix viure entre nosaltes”.
 
L’escriptor ha mort avui a Llafranc, on vivia des dels anys 90.