Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El conseller Pelegrí aposta novament per la ferma dinamització del sector forestal

query_builder   8 juny 2013 17:54

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí aposta novament per la ferma dinamització del sector forestal

Aquest migdia ha fet la cloenda de l’Assemblea General del Consorci Forestal de Catalunya
 
El Departament d’Agricultura està estudiant la possibilitat de sol·licitar l’aplicació d’incentius fiscals per a les inversions en treballs forestals, ja sigui en el IRPF o en l’impost de societats
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha fet avui la cloenda de l’Assemblea General del Consorci Forestal de Catalunya a Boadella d’Empordà ( Alt Empordà).
 
En el decurs d’aquesta assemblea s’ha fet un reconeixement com a soci honorífic del Consorci a Mariano Rojo, pels més de 40 anys de dedicació al món forestal i també com a treballador del Departament d’Agricultura. El seu coneixement de les diferents plagues l’ha convertit, sens dubte, en tot un referent en l‘àmbit de la sanitat vegetal.
 
Pelegrí ha volgut felicitar als membres del Consorci pels 50 anys de recorregut professional i per la llarga tradició, com a sindicat de propietaris, col·laborant en l’organització del sector forestal privat.
 
El conseller ha explicat que el Departament d’Agricultura comparteix amb el consorci i els propietaris forestals un mateix objectiu que és el de la dinamització del bosc. Així, ha concretat que “ aquest és un repte que ens hem pres molt seriosament i hi estem dedicant tots els esforços i recursos disponibles”.
 
Un 80% dels boscos són de titularitat privada, d’aquí la importància de facilitar la gestió mitjançant la diversificació de fórmules de planificació. El Departament és conscient que els terminis per a la recuperació de les inversions són molt llargs i estan sotmesos a nombroses incerteses. Per això, Pelegrí ha explicat que el Departament està estudiant la possibilitat de sol·licitar l’aplicació d’incentius fiscals per a les inversions en treballs forestals, ja sigui en el IRPF o en l’impost de societats.
 
També ha volgut deixar palès el recolzament cap a les indústries derivades del sector forestal català perquè “ ha de ser clau per la creació de demanda i per garantir la gestió forestal sostenible”
 
Les serradores són un element clau per al manteniment de l’activitat econòmica de les zones rurals. A més el Departament està treballant en el Pla General de Política Forestal que servirà per millorar la productivitat i competitivitat d’aquest segment mitjançant la promoció dels productes de més valor afegit, el R+D+I i la implantació d’empreses de segona transformació.
 
Pelegrí també ha volgut parlar també dels biocombustibles perquè són una realitat en els països nòrdics i poden tenir un reflex aquí. De fet, ha explicat que “ estem  treballant per crear les condicions per establir biorefineries a Catalunya que permetran dotar de valor afegit a la biomassa del país”. Un fet, que ajudarà, sens dubte,  a enfortir la cadena de valor forestal.
 
El conseller no ha volgut acabar la cloenda de l’Assemblea sense abans felicitar als representants del Consorci per tirar endavant una nova empresa que promourà el suro català, Quality Suber.