Empresa i Treball

OCUPACIÓ

La Generalitat de Catalunya i el Col·legi d'Advocats de Barcelona acorden impulsar conjuntament l'economia social i cooperativa

query_builder   10 juny 2013 18:43

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

La Generalitat de Catalunya i el Col·legi d'Advocats de Barcelona acorden impulsar conjuntament l'economia social i cooperativa

·         El Secretari d’Ocupació i Relacions Laborals i el President del Col·legi signen un conveni de col·laboració
 
·         Ambdues parts es comprometen a difondre el valor de l’economia social i el cooperativisme entre els advocats barcelonins
 
·         L’acord també contempla impulsar aquest tipus de fórmules de negoci per poder reconduir projectes empresarials en situació d’incertesa respecte al seu futur  
 
El Secretari d’Ocupació i Relacions Laborals, Ramon Bonastre, i el degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB), Perdo L. Yúfera Sales, han signat avui un conveni de col·laboració per impulsar, fomentar i promoure conjuntament la creació i el coneixement de cooperatives i empreses d’economia social. Amb l’acord es busca que aquestes fórmules de negoci siguin molt més populars entre el col·lectiu de lletrats barcelonins, amb els objectius tant d’incrementar el nombre d’empreses d’aquest sector que les adoptin com de promoure els mecanismes de resolució extrajudicial de conflictes en l’àmbit de l’economia cooperativa.
 
Compromís d’ambdues parts
 
Concretament i en virtut d’aquest conveni de col·laboració, la Secretaria d’Ocupació i Relacions Laborals, a través de la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, i l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona es comprometen, entre d’altres coses, a: 
 
· Promoure iniciatives per al foment de les empreses cooperatives i d’economia social dirigides específicament en l’àmbit d’interès del Col·legi i dels seus col·legiats.

· Participar en aquells projectes del Col·legi vinculats a empreses d’economia  social i cooperativa.

· Promoure o difondre la cooperativa i la societat laboral com a fórmules empresarials i d’autoocupació que permeten que les persones treballadores puguin continuar l’activitat econòmica d’empreses en crisi o amb l’empresari en procés de jubilació. 

· Divulgar experiències de cooperatives i empreses d’economia social pioneres i innovadores, incidint especialment en les iniciatives d’interès per al Col·legi i els seus associats. 

L’economia social a Catalunya

L’economia social està formada per cooperatives, societats laborals, Centres Especials de Treball, empreses d’inserció, mutualitats de previsió social i  associacions i fundacions que realitzen activitat econòmica. En conjunt representen més de 27.000 empreses i entitats que representen gairebé 130.000 llocs de treball —el 4,62% de l’ocupació catalana— i generen una activitat econòmica superior als 10.000 milions d’euros —el 4,86% del Producte Interior Brut. Pel que fa a les cooperatives en concret, Catalunya compta actualment amb unes 4.100, de les quals prop de 190 es van crear entre l’any passat i abril d’enguany.

1  

Fitxers adjunts

Acte de signatura del conveni entre la Generalitat i el Col·legi d'Advocats de Barcelona

Acte de signatura del conveni entre la Generalitat i el Col·legi d'Advocats de Barcelona
JPG | 1381