Delegació a Girona

El conseller Puig analitza la situació político-econòmica a Tribuna Girona

query_builder   5 juny 2013 11:17

event_note Nota de premsa

El conseller Puig analitza la situació político-econòmica a Tribuna Girona

El Conseller Puig durant la intervenció
El Conseller Puig durant la intervenció
Sota el titular “El ressorgiment polític i econòmic de Catalunya: dues cares d’una mateixa moneda” el Conseller d’Empresa i Ocupació Felip  Puig va fer ahir una anàlisi de la situació político-econòmica de Catalunya. Puig va apostar “per un nou model econòmic i en paral·lel un nou model d’estat”. Segons ell, els dos canvis han d’anar de bracet perquè “són dues cares de la mateixa moneda i és impossible segregar l’una de l’altra”.
 
El titular d’Empresa ha defensat, una vegada més, la necessitat de “tenir més instruments per generar riquesa i reactivar l’economia” de casa nostra. Puig s’ha mostrat convençut que una Catalunya amb més poder de decisió i podent recaptar tots els impostos, permetria planificar millor les polítiques de recuperació econòmica.
 
Pel conseller, el canvi en el model econòmic passa per “tornar a apostar fort per la indústria” i aquest objectiu “ha de conviure amb la nostra vocació turística i logística del país”. Ha deixat clar que “aquestes tres vocacions tenen un fràgil equilibri” però que "s’aconseguirà". Puig també ha defensat les polítiques d’internacionalització, les d’impuls a l’emprenedoria i canviar la mentalitat entre l’administració i la iniciativa privada “superant els recels i clitxés”. Puig aposta per “reduir la burocràcia però també exigirà “corresponsabilitat” al sector privat perquè iniciar un negoci sigui molt més àgil.