Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

PIMEC reconeix la tasca del Departament d'Agricultura per potenciar el producte de proximitat

Actualment s'han adherit al Decret de venda de proximitat més de 1.295 productors

query_builder   11 juny 2013 13:08

event_note Nota de premsa

PIMEC reconeix la tasca del Departament d'Agricultura per potenciar el producte de proximitat

Actualment s'han adherit al Decret de venda de proximitat més de 1.295 productors

Moment del lliurament
Moment del lliurament
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha rebut un reconeixement de PIMEC, en el marc dels Premis Pimes, per la tasca que està realitzant per potenciar el producte de proximitat.
 
El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, va ser l’encarregat de recollir el reconeixement, que es va lliurar ahir durant el sopar anual que organitza aquesta entitat, enguany presidit pel Molt Honorable Sr. Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya. Els Premis Pimes reconeixen les millors iniciatives empresarials realitzades a Catalunya durant el 2012.
 
Des de PIMEC han volgut reconèixer el Departament per la promoció que està duent a terme en l’elaboració, distribució i comercialització del producte autòcton, posant en valor el producte alimentari que es fa a casa nostra i acostant-lo al consumidor a través del comerç urbà de proximitat. Per PIMEC, aquesta política potencia l’economia local de proximitat i genera el necessari desenvolupament de les estructures econòmiques catalanes, alhora que afavoreix el futur de l’establiment comercial de proximitat.
 
Decret de venda de proximitat
 
El passat mes de gener el Govern català va aprovar un decret, promogut pel Departament d’Agricultura, que regula l’acreditació de la venda de proximitat dels productes agroalimentaris. Actualment s’han adherit a aquest Decret més de 1.295 productors.
 
Aquest Decret pretén potenciar la venda directa i de circuit curt, ajudar a maximitzar els esforços de foment i promoció dels productes de temporada, i millorar la sensibilitat envers l’entorn, reduir la petjada de carboni i conservar el paisatge. Al mateix temps, és una normativa que persegueix la dinamització de l’economia productiva i el desenvolupament rural, i també la defensa dels petits productors i el consum local.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat  i twitter.com/agriculturacat.

1  

Imatges

Moment del lliurament

Moment del lliurament 292