Esport

Presentat el llibre "Non Stop! Esportista, bombera i mare", la història de superació de la campiona del món de raids d'aventura Emma Roca

· L'obra narra la seva experiència en el món de l'esport des de la perspectiva de dona

query_builder   13 juny 2013 20:15

event_note Nota de premsa

Presentat el llibre "Non Stop! Esportista, bombera i mare", la història de superació de la campiona del món de raids d'aventura Emma Roca

· L'obra narra la seva experiència en el món de l'esport des de la perspectiva de dona

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, han presentat aquest vespre el llibre "Non Stop! Esportista, bombera i mare", d'Emma Roca. A través de la seva experiència vital, la campiona del món de raids d’aventura exemplifica en l’obra com superar els obstacles i els imaginaris que limiten aquesta pràctica a les dones, per exemple a l’etapa de maternitat.
sge
Foto: Jordi Estruch
La presentació ha tingut lloc al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, amb la presència també de l’autora i de Jordi Farré, director de 9 Grup Editorial. Emma Roca explica en el llibre la seva trajectòria en el món de l’esport des de la perspectiva de dona començant per la seva infantesa, on va començar a practicar l’esport, i evolucionant fins que va convertir-se en esportista d’elit. “Hi explico la meva vida en capítols. No he renunciat a res, sóc feliç tal com sóc”, ha explicat.
 
Ivan Tibau ha felicitat l’autora, “un referent de l’esport català i de l’esport femení del país”, a qui considera “un model de qui podem aprendre molt” gràcies a la seva faceta com a emprenedora, esportista i investigadora. “A través de l’experiència de l’Emma, el llibre posa de relleu que la dona també pot arribar a l’excel·lència i aconseguir-ho fent compatible l’esport d’alt nivell amb la vida professional i familiar. Experiències que són invisibles per al gran públic i que gràcies a la publicació de l’obra estaran a l’abast de tothom”, ha subratllat.
 
El secretari general de l’Esport ha felicitat l’esportista per “les reflexions que ens deixes” en les pàgines del llibre i “perquè ens ajudes a fomentar l’esport entre les noies i les dones”, un objectiu que la Secretaria General de l’Esport realitza impulsant accions encaminades a millorar i fer créixer l’esport practicat, gestionat i dirigit pel col·lectiu femení.
 
Per la seva banda, la presidenta de l’Institut Català de les Dones ha felicitat Emma Roca per la iniciativa d’explicar la seva experiència ja que “encara cal trencar molts estereotips limitadors sobre la pràctica esportiva femenina i donar visibilitat a les dones en esports i professions extremes”. Gatell ha recordat que encara ara “la pràctica de l’esport per part de les noies i les dones està menystinguda i considerada com de segona”. I ha fet una crida a que “des de tots els sectors implicats es reconegui per fi que l’esport que fan les dones és igual d’important que el que fan els homes”.
 
Emma Roca Rodríguez (Barcelona, 1973) té tres fills i és llicenciada en Bioquímica, bombera de la Generalitat de Catalunya i membre del grup d'actuacions especials GRAE. Ha competit en triatlons, duatlons, proves d'ironman, maratons i ultramaratons de muntanya, esquí de muntanya i, sobretot, raids d'aventura, esport en el qual l'any 2010 va ser campiona del món. Actualment està treballant en una tesi científica per avaluar el risc o el benefici que comporta per a la salut d'una persona fer una cursa.
 
 

1  

Imatges

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi Estruch) 238