Territori

Catalunya, reelegida al Brasil per presidir la Xarxa de Governs Regionals per al Desenvolupament Sostenible

query_builder   14 juny 2013 14:41

event_note Nota de premsa

Catalunya, reelegida al Brasil per presidir la Xarxa de Governs Regionals per al Desenvolupament Sostenible

  • El conseller Vila fa una crida a que nous membres s’adhereixin a la xarxa i destaca el paper fonamental de les regions en la implementació de les polítiques de sostenibilitat
El conseller Vila, després de l'assemblea general.
 
L’Assemblea General de la Xarxa de Governs Regionals per al Desenvolupament Sostenible (nrg4SD) ha reelegit Catalunya per copresidir la xarxa, durant la reunió que ha mantingut a la ciutat brasilera de Sâo Paulo. En la seva intervenció, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha reclamat un compromís renovat dels membres de la xarxa amb els seus objectius, fent un treball continu i intens per desplegar les capacitats polítiques i tècniques de la xarxa i dels seus membres i per enfortir el seu perfil i l’acció política. Especialment, després del reconeixement per part de les Nacions Unides del paper clau dels governs subnacionals en matèria de sostenibilitat. Vila ha fet una crida a que nous membres s’adhereixin a la xarxa i ha destacat el paper fonamental de les regions en la implementació de les polítiques de sostenibilitat.
 
Vila, durant l'assemblea.
 
L’nrg4SD actua com a lobby polític d’una cinquantena de regions mundials capdavanteres en compromís mediambiental davant l’ONU. Aquesta xarxa és l’única que actua a nivell internacional en representació dels governs subnacionals en aquesta matèria. L’objectiu és contribuir a l’elaboració i implementació de polítiques territorials responsables i ambicioses i aconseguir les eines i recursos indispensables per dur-les a terme. També fomenta l’intercanvi de coneixements i de projectes entre els seus membres i d’altres actors a nivell mundial.
 
La Generalitat està plenament compromesa amb aquests objectius i continua treballant per seguir implicada el desenvolupament sostenible del país i del conjunt del planeta.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 86