Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El conseller Josep M. Pelegrí

Pelegrí aposta perquè els productes pesquers siguin preferents en la marca Reserva de la Biosfera

El conseller ha anunciat que el DAAM treballa en un Pla de Competitivitat del sector pesquer i aqüícola

query_builder   15 juny 2013 11:13

event_note Nota de premsa

Pelegrí aposta perquè els productes pesquers siguin preferents en la marca Reserva de la Biosfera

El conseller ha anunciat que el DAAM treballa en un Pla de Competitivitat del sector pesquer i aqüícola

moment de l'acte
moment de l'acte
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de Pesca i Afers Marítims, Jordi Ciuraneta, del delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i del director dels Serveis Territorials del Departament a les Terres de l’Ebre, Pere Vidal, ha inaugurat aquest matí les Jornades Tècniques sobre Pesca a l’Ametlla de Mar. En el decurs de la inauguració, Pelegrí ha anunciat que s’està treballant per comercialitzar els productes pesquers de les Terres de l’Ebre sota la marca Reserva de la Biosfera, i ha anunciat que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) treballa en un Pla de Competitivitat del sector pesquer  i aqüícola.
 
Durant la seva intervenció, el conseller s’ha referit a la comercialització, i ha explicat que és de gran importància conscienciar la ciutadania i els professionals de l’hostaleria de consumir peix de la costa, de proximitat. “Hem de trobar la manera de vendre els nostres productes, de fer-los arribar al màxim de mercats possibles”.
 
Per aconseguir-ho, Pelegrí, aposta per relacionar la recent adquirida marca de la Reserva de la Biosfera amb els productes agroalimentaris de les Terres de l’Ebre i, de forma preferent els productes pesquers d’aquest territori. Relacionant els dos actius, segons Pelegrí, “s’aconsegueix revaloritzar els productes pesquers de les Terres de l’Ebre amb una marca reconeguda a nivell internacional que obre nous canals de divulgació i que, de ben segur, contribuirà a millorar les expectatives de venda d’aquests productes del mar”.
 
Pelegrí també ha volgut aprofitar aquesta jornada per agrair l’esforç de tots els implicats en aquest nomenament de la UNESCO i ha volgut destacar que “cal aprofitar aquest revulsiu per potenciar tots els actius amb què compta les Terres de l’Ebre”.
 
En el decurs de la inauguració, el conseller també s’ha referit a la reforma de la Política Comuna Pesquera. Ha recordat que el Departament que encapçala defensa l’especificitat del Mediterrani i lidera les comunitats autònomes afectades per fer un front comú davant del Ministeri d’Agricultura a fi d’aconseguir el tractament diferenciat quant als refusos.
 
D’altra banda, Pelegrí també ha explicat que el Govern català considera que l’obligació de desembarcar al Mediterrani peixos de talla immadura tindrà conseqüències lesives, a la qual cosa també donen suport el sector pesquer, les ONG i el món científic.
 
Sobre la situació de la pesca al Mediterrani, el conseller ha dit que “la situació és molt delicada i no ens podem permetre una reforma que enlloc de convertir-se en una solució per a la sostenibilitat econòmica, social i ambiental de les nostres pesqueries, ens representi un greuge comparatiu. És per això que lamento la decisió de les institucions europees i continuo demanant al ministre que s’exhaureixin totes les vies possible per tal de modificar la proposta”.
 
Finalment, també ha explicat que el Departament treballa en un Pla de Competitivitat del sector pesquer i aqüícola per tal de millorar la gestió de les pesqueries, i ha considerat que “la cogestió i la coresponsabilitat amb el sector  són la millor solució”. Ha posat com a exemple el Comitè de Cogestió de la Modalitat Artesanal de la Sonsera, que ha estat reconegut per la World Wide Fund for Nature (WWF).
 
Segons Pelegrí, aquest Pla de Competitivitat té per objectius reduir costos, millorar el preu del producte, introduir noves eines de gestió empresarial, obrir el sector a noves activitats econòmiques complementàries i aprofitar les noves tecnologies i coneixements.
 
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
 

1  

Imatges

moment de l'acte

moment de l'acte 95