Empresa i Treball

El Clúster de la Bellesa treballa per impulsar la formació especialitzada per fomentar la competitivitat del sector

query_builder   14 juny 2013 18:05

event_note Nota de premsa

El Clúster de la Bellesa treballa per impulsar la formació especialitzada per fomentar la competitivitat del sector

Moment de la primera Jornada d'Immersió Estratègica del Clúster de la Bellesa
Moment de la primera Jornada d'Immersió Estratègica del Clúster de la Bellesa
·        L’associació considera que la formació especialitzada en el camp de la bellesa impulsarà la capacitat per crear llocs de treball i les oportunitats de negoci.
 
·        El clúster, impulsat pel Departament d’Empresa i Ocupació, ha celebrat aquesta setmana la primera Jornada d’Immersió Estratègica de l’associació, que ha comptat amb la participació de 45 empreses.
 
·        Els empresaris han defensat que la indústria de la bellesa a Catalunya té el know how, la tecnologia i l’experiència per posicionar-se com a referent mundial.
 
La formació especialitzada en el camp de la bellesa és clau per impulsar la competitivitat del sector a Catalunya. Aquesta és una de les conclusions de la primera Jornada d’Immersió Estratègia del Clúster de la Bellesa, impulsat per ACCIÓ –l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa del Departament d’Empresa i Ocupació-, que s’ha celebrat aquesta setmana a Esadecreapolis, a Sant Cugat del Vallès. L’associació treballa per aprofundir la formació tant a nivell de Formació Professional com d’estudis de postgrau.
 
La Jornada d’Immersió Estratègica ha comptat amb la participació de 45 empreses de tota la cadena de valor del sector de la bellesa –des de proveïdors de matèries primeres fins a fabricants de perfums, productes d’higiene personal, dietètics o packaging-, que han posat de manifest que Catalunya té la tecnologia, experiència i know how per posicionar-se com un referent a nivell mundial.
 
Durant la trobada, les empreses han exposat la necessitat de compartir el seu coneixement per guanyar competitivitat. En aquest sentit, el Clúster ja treballa en la creació d’una plataforma que permeti que els membres de l’associació puguin intercanviar des de matèries primeres per a necessitats puntuals fins a talent, contactes a l’exterior, informació de proveïdors o coneixement de mercat.
 
Una de les primeres col·laboracions que s’establirà al Clúster serà per desenvolupar alternatives als processos actuals d’experimentació que s’utilitzen en la validació de productes nous. El mes vinent la normativa que regula el sector passarà a ser la mateixa per a tots els països de la Unió Europea, de manera que caldrà buscar, per exemple, nous mecanismes per testar els productes abans de llançar-los al mercat. També es treballarà per desenvolupar ingredients actius de manera conjunta entre diferents empreses del Clúster.
 
 
La indústria de la bellesa a Catalunya
La indústria de la bellesa compta a Catalunya amb 270 empreses amb un volum de facturació de més de 3.700 milions d’euros, xifra que representa el 2% del PIB. És més de la meitat del que factura la indústria de la bellesa a tot l’Estat Espanyol. Pel que fa als llocs de treball, el sector ocupa a 16.000 treballadors.
 
 
 
 
 
 
 
 
`