Drets Socials

El Govern de la Generalitat destina aquest any més de 480 milions d'euros a la lluita contra la pobresa i l'exclusió social i per la igualtat d'oportunitats

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, reclama "un sostre de dèficit just, que és una eina essencial per a la lluita contra la pobresa"

query_builder   19 juny 2013 11:29

event_note Nota de premsa

El Govern de la Generalitat destina aquest any més de 480 milions d'euros a la lluita contra la pobresa i l'exclusió social i per la igualtat d'oportunitats

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, reclama "un sostre de dèficit just, que és una eina essencial per a la lluita contra la pobresa"

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha reiterat avui en el transcurs del Ple del Parlament que la lluita contra la pobresa i l’exclusió social i per a la igualtat d’oportunitats són una prioritat pel Govern. Munté ha explicat que aquest compromís es tradueix en una inversió de més 480 milions d’euros per part del conjunt de departaments de la Generalitat. La consellera s’hi ha referit en el marc d’una pregunta oral formulada pel grup de CiU sobre quines accions s’estan duent a terme per lluitar contra la pobresa.
 
La consellera ha explicat que des del Govern “abordem la lluita contra la pobresa des de totes les seves vessants a través d’una àmplia xarxa coordinada”.
 
En aquest sentit, Munté ha explicat que concretament des del Departament de Benestar Social i Família es treballen tres grans eixos:
 
1. Cooperació i col·laboració amb els ajuntaments, consells comarcals i altres entitats supramunicipals, contribuint al finançament de serveis socials bàsics, ajudes d’urgència social, serveis socials especialitzats, etc.
 
2. Suport a entitats per a impulsar programes de lluita contra la pobresa i especialment en matèria d’infància i adolescència. A través d’aquest eix es contribueix al finançament d’actuacions com centres oberts per a infants i adolescents, programes d’atenció social i educativa davant les situacions de risc, atenció de necessitats bàsiques d’alimentació i/o higiene, atenció a persones sense llar, etc.
 
3. Ajudes directes a les persones
 
Durant la seva intervenció, la consellera també ha detallat les actuacions i programes que els diversos departaments de la Generalitat porten a terme per a garantir l’atenció a les persones més vulnerables.
 
En aquest sentit, Munté ha citat els ajuts de menjador i ajuts al transport escolar del Departament d’Ensenyament i la tasca del Departament de Territori i Sostenibilitat pel que  fa a prestacions per al pagament de lloguer, prestacions econòmiques d’urgència especial, ajuts al pagament del lloguer del parc públic, a la xarxa d'habitatges d'inclusió i al programa de mediació lloguer social.
 
La consellera també ha remarcat que des del Departament de Justícia es dedica una partida al pagament de despeses de l’assistència jurídica gratuïta, mentre que el d’Empresa i Ocupació gestiona el programa de la Renda Mínima d’Inserció i dóna suport a les empreses d’inserció.
 
Finalment, Munté ha destacat la tasca del Departament de Salut, que assegura que a Catalunya tothom tingui garantida l‘atenció sanitària.
 
Per acabar, la consellera ha recordat que el Govern també reclama “un sostre de dèficit just, que és una eina essencial per a la lluita contra la pobresa”.