Oficina del President

El president Mas, aquest matí, durant la seva intervenció en el ple del Parlament

President Mas: "A diferència d'altres, jo dono la cara cada vegada que faci falta"

query_builder   19 juny 2013 13:50

event_note Nota de premsa

President Mas: "A diferència d'altres, jo dono la cara cada vegada que faci falta"

·         Respecte a l’informe del fiscal sobre el cas del Palau de la Música, el cap de l’Executiu assegura que “la paraula de la fiscalia no és paraula de Déu, perquè d’errors n’ha comès moltes vegades”
 
·         Artur Mas expressa la seva voluntat de comparèixer al Parlament abans de finals de juliol, però assegura que “les explicacions són tan curtes com que el que diu l’informe no és cert”
 
·         El president destaca la feina “generosa, en defensa del bé comú” de totes les persones que estan treballant a les comarques del Pirineu afectades per les riuades
El president Mas, aquest matí, durant la seva intervenció en el ple del Parlament
El president Mas, aquest matí, durant la seva intervenció en el ple del Parlament
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat avui que “a diferència d’altres, jo dono la cara cada vegada que faci falta”. El cap de l’Executiu s’ha expressat en aquests termes durant la sessió de control al Parlament de Catalunya, en la qual ha manifestat la seva voluntat de comparèixer abans d’acabar l’actual període de sessions, a finals de juliol, davant el darrer informe de la fiscalia sobre el cas del Palau de la Música.
 
Artur Mas ha preguntat al grup del PP que “això que fem aquí de donar explicacions contínuament i comparèixer al Parlament, al ple o en comissió, cada vegada que es demana, per què no ho fan vostès, que estan esquitxats per tota mena de casos de corrupció?”. “Vostès, a diferència del que passa aquí, no donen la cara ni donen explicacions”, ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha reiterat que “sempre he donat la cara, no tinc cap inconvenient a donar explicacions”, però ha advertit que aquestes “són tan curtes com que el que es diu no és veritat, segons el que se’ns diu per part dels responsables de finances de CDC i jo me’ls crec”. En resposta al grup de Ciutadans, Artur Mas ha assegurat que “el que volen sentir no ha existit; no tinc inconvenient a comparèixer, però no podrem anar gaire més enllà”.
 
En aquest sentit, el president de la Generalitat ha assenyalat que “la paraula de la fiscalia no és paraula de Déu, perquè d’errors n’ha comès moltes vegades i aquesta vegada estic convençut que serà un error”. Artur Mas també ha recordat que està en marxa un procés judicial en què  el jutge d’instrucció escolta les parts i cita determinades persones com a testimonis o imputats i ha indicat que “vindré al Parlament, però el jutge no ha considerat que hagi d’anar a declarar ni com a testimoni”.
 
El cap de l’Executiu ha dit que des del seu partit “som els primers interessats que el judici es posi en marxa” i ha afegit que “suposo que ens podrem defensar i que en un estat de dret la defensa tindrà tant valor com l’acusació”. Pel que fa a la compareixença parlamentària, el president ha assenyalat que dintre dels grups “n’hi haurà alguns que voldran conèixer la veritat i altres que voldran muntar un espectacle”.
 
El president Mas ha recordat que ja hi va haver una comissió d’investigació del Parlament de Catalunya sobre aquest tema, en la qual van comparèixer, entre d’altres, Felip Puig, Pere Macies, els responsables de la fundació vinculada a CDC i Daniel Osàcar, que era aleshores responsable de finances del partit. Artur Mas ha recordat que ell mateix va demanar comparèixer en aquesta comissió i se li va negar. “Tots van venir, tots van donar la cara i les explicacions”, ha subratllat el president i s’ha preguntat si “no ens hem d’esperar al procés judicial?”.
 
En aquesta línia, el president ha demanat que durant la seva compareixença al Parlament se li pregunti també per l’Ajuntament de Barcelona i l’hotel del Palau, “on hi va haver un perjudici públic de més de 5 milions d’euros, que és una pèrdua patrimonial per a la Generalitat de Catalunya i també està en una causa judicial”.
 
 
 
Presentació del portal de transparència de la Generalitat
Durant el ple, el cap del Govern ha anunciat que en les pròximes setmanes es presentarà el portal de la transparència de la Generalitat, “que serà un dels millors probablement del conjunt de les administracions públiques”. Aquest portal és una de les propostes que va anunciar el president com a mesura per restablir la confiança entre la ciutadania i les institucions del país, després de les dues reunions per a la regeneració democràtica que va convocar a principis d’any al Palau de la Generalitat.
 
D’altra banda, a preguntes del grup de CiU, el president de la Generalitat s’ha referit a la situació que s’està vivint a la Val d’Aran i a d’altres comarques del Pirineu com a conseqüència del desbordament dels rius, així com al Pla de Lleida, on hi ha hagut fortes pedregades. El cap de l’Executiu ha destacat la feina de “molta gent que està al peu del canó, que estan treballant bé i tots plegats els hem de felicitar per aquesta actuació generosa que estan tenint en defensa del bé comú i de l’interès general de tota la ciutadania afectada”.
 
 

1  

Fitxers adjunts

El president al Ple

El president al Ple
JPG | 556