Salut

Comunicat del Departament de Salut

query_builder   20 juny 2013 17:26

event_note Nota de premsa

Comunicat del Departament de Salut

 
En relació amb les informacions periodístiques i acusacions publicades sobre el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Josep Maria Padrosa, el Departament de Salut afirma:
 
  • Josep Maria Padrosa va prendre possessió del seu càrrec com a director del CatSalut, el 7 de gener de 2011, havent cessat de totes les seves funcions i responsabilitats com a director general de la Corporación Fisiogestión el 6 de gener de 2011.

 

  • Des d’aquella data, Josep Maria Padrosa no ha tingut cap relació laboral ni contractual amb la Corporación Fisiogestión ni ha utilitzat cap dels poders dels quals era titular mentre era director general i que havien d’haver estat revocats per la Corporació en el moment del seu cessament. En qualsevol cas, Josep Maria Padrosa, en haver cessat la seva relació amb la Corporació, era desconeixedor que els poders no havien estat revocats, ja que no li corresponia a ell fer-ho.

 

  • En la seva tasca com a director del CatSalut, Josep Maria Padrosa no ha participat en cap dels processos d’adjudicació relatius a la contractació de la gestió de serveis de prestació de rehabilitació física i de logopèdia en la modalitat ambulatòria i domiciliària, àmbit d’actuació de la Corporación Fisiogestión, ni en les deliberacions del CatSalut ni en els òrgans de contractació, a fi de garantir una major transparència i objectivitat en aquests processos tal com es pot comprovar en la documentació de la licitació.

 

  • En el concurs de rehabilitació del CatSalut del 2006, es van adjudicar a les empreses de la Corporació Fisiogestión un 33% del total de la rehabilitació de Catalunya, mentre que en el procés de concurs del 2012, ha estat inferior (31%).

 

  • El Servei Català de la Salut ha aplicat els mateixos criteris de reducció d’assignació a la Corporació Fisiogestión que a la resta de proveïdors del sistema sanitari públic al llarg d’aquests anys 2011 i 2012.

 

  • El Departament de Salut, i en aquest cas el Servei Català de la Salut ha aportat d’ofici a l’Oficina Antifrau tota la informació que necessiti per a l’esclariment d’aquest cas abans de ser requerit, alhora que ha demanat una compareixença en la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya del conseller de Salut, Boi Ruiz, i del director del CatSalut, Josep Maria Padrosa.