Empresa i Treball

INDÚSTRIA

Un grup de cellers catalans viatja a Califòrnia per promocionar els seus vins entre distribuïdors i importadors d'EUA

query_builder   22 juny 2013 12:00

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Un grup de cellers catalans viatja a Califòrnia per promocionar els seus vins entre distribuïdors i importadors d'EUA

 
·        El viatge s’emmarca en la tercera edició del programa Catalan Wines USA, una iniciativa impulsada pel Departament d’Empresa i Ocupació, a través d’ACCIÓ.
 
·        Les empreses catalanes s’han reunit amb distribuïdors, importadors, majoristes i professionals de la restauració a Sant Francisco, així com amb diversos cellers de la zona vinícola de Napa Valley.
 
 
Un grup de cellers catalans ha viatjat aquesta setmana a Califòrnia per introduir els seus vins als Estats Units o ampliar la seva xarxa comercial. Ho han fet dins del programa Catalan Wines USA, impulsat per ACCIÓ -l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa-, que amb aquest acte ha clausurat la tercera edició del programa.
 
Les empreses catalanes que han participat a la missió són els cellers El Masroig (El Masroig), Martin Faixó (Cadaqués), Pahí (Poboleda), Agnès de Cervera (El Molar), Castell d’Age (La Beguda Baixa), Castell d’Or (Vilafranca del Penedès), Heretat Montrubí (Font-Rubí), Miquel Pons (La Granada) i Viticultors del Priorat (Bellmunt del Priorat).
 
A Sant Francisco, les empreses han ofert un tast dels seus vins a un centenar de professionals, sobretot importadors, distribuïdors, professionals de la restauració, supermercats, majoristes i minoristes. Això els ha permès donar a conèixer els seus vins d’una manera directa i tancar acords comercials per introduir els seus productes al mercat americà o ampliar la seva presència.
 
A més, els cellers catalans han participat en una visita a Napa Valley, una de les àrees vinícoles més reconegudes dels Estats Units, i han visitat alguns dels cellers més representatius de la zona, com Loxton Cellars, Kunde Estate Winery, Saintsbury o Trefethen Vineyards. Igualment, s’han reunit amb Jon Ruel, president de Napa Valley Grape Growers, entitat que agrupa les empreses vinícoles d’aquesta zona del nord de Califòrnia.
 
Catalan Wines USA (www.catalanwinesusa.com)
 
El viatge d’aquesta setmana ha servit per tancar la tercera edició del programa Catalan Wines USA, creat el 2010. En cada edició, un grup de cellers ha participat en tres esdeveniments a diverses ciutats dels Estats Units per trobar-se amb professionals del sector i donar a conèixer els seus productes. En total, des del 2010 hi ha participat una trentena d’empreses catalanes, que s’han reunit amb més de 750 professionals americans.
 
Catalan Wines USA proporciona als cellers catalans servei comercial i logístic als Estats Units, permetent a les empreses servir directament a distribuïdors, minoristes i restaurants des del primer moment.