Salut

L'Agència de Salut Pública de Catalunya col·labora amb la Fundació Marianao

query_builder   22 juny 2013 12:15

event_note Nota de premsa

L'Agència de Salut Pública de Catalunya col·labora amb la Fundació Marianao

 
Ahir divendres, 21 de juny, el secretari de Salut Pública, Antoni Mateu; la subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas; i el subdirector general de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Joan Colom, van visitar la Fundació Marianao.
 
La Fundació Marianao està implementant més de 20 projectes que promouen el desenvolupament comunitari amb un caràcter molt innovador i en diversos àmbits com la formació ocupacional i la inserció sociolaboral; la dinamització del lleure; la defensa del medi ambient; l’atenció a col·lectius en situació de vulnerabilitat social; la promoció sociocultural de persones adultes; l’educació en les noves tecnologies de la informació i la comunicació o la promoció de la salut comunitària.
 
Aquesta fundació està integrada per 60 professionals, 160 persones voluntàries i dóna cobertura més de 10.000 persones de Sant Boi de Llobregat i de tota la comarca del Baix Llobregat.
 
Aquests són els projectes més destacats:
 
- El projecte David: és un servei d’atenció social i jurídica que atén persones que es troben davant problemes penals i/o penitenciaris i no coneixen els procediments o els recursos per millorar la seva situació.
 
- El projecte Pont: dóna suport personalitzat i acolliment comunitari en algunes activitats culturals i de lleure per a grups de pacients de Salut Mental Hospital Benito Menni oferint un espai normalitzador i generador de vincles relacionals, potenciant l’autoestima, el reconeixement mutu i la socialització.
 
- El Programa de Salut Comunitària: és un programa transversal que vol impulsar la participació de la comunitat en els projectes de la Fundació, treballant amb l’Ajuntament i actuant sobre els determinants de la salut. Per fer-ho possible s’ha creat una comissió de Salut Comunitària, per potenciar d’una manera interdisciplinària i transversal la promoció de la salut. Hi col·labora l’Atenció Primària de salut, els casals de barri municipals, les escoles i els IES, les parròquies, les associacions de veïns, els plans de desenvolupament comunitari, les associacions de dones, etc.
 
- El projecte CALIU: ofereix un acompanyament personalitzat per a mares adolescents. Inclou un suport educatiu per reforçar les habilitats bàsiques de la mare en relació a la seva salut i la de l’infant.
 
- El programa d’oci alternatiu juvenil Vente pa’ka: busca incidir en la reducció de l’ús abusiu de les drogues entre els joves en els moments de major consum (oci nocturn) oferint activitats alternatives, en horari de cap de setmana, basades en la participació juvenil i propiciant noves maneres de gestionar el seu oci, des d’una vessant saludable, cooperativa i innovadora.
 
L’Agència de Salut Pública de Catalunya dóna suport i col·labora amb la Fundació Marianao per al desenvolupament d’aquests programes. Durant la visita es van compartir algunes de les activitats que es realitzen en el marc del programa Vente pa’ka.
 
 
Més informació: