Salut

Dia Internacional de la Lluita contra les Drogues

L'any 2012 van iniciar tractament 12.170 persones en els 60 centres de la xarxa d'atenció a les drogodependències

query_builder   25 juny 2013 17:38

event_note Nota de premsa

Dia Internacional de la Lluita contra les Drogues

L'any 2012 van iniciar tractament 12.170 persones en els 60 centres de la xarxa d'atenció a les drogodependències

 
Demà, 26 de juny, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Lluita contra l'Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues 2013, els cinemes Girona de Barcelona emeten la pel·lícula Xtrems. Es tracta d’una pel·lícula coproduïda per TV3 que aborda les drogodependències a través de sis històries basades en fets reals explicades en primera persona. Aquesta pel·lícula va néixer amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar la societat sobre les drogoaddiccions.
 
En el marc del Dia Mundial, també s’ha organitzat un col·loqui després de l’emissió de la pel·lícula que comptarà amb la participació del subdirector general de drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Joan Colom; els directors, Abel Folk i Joan Riedweg; i assessors així com testimonis en els que es basen els personatges de la pel·lícula.
 
L’any 2012 a Catalunya van iniciar tractament 12.170 persones en els 60 centres de la xarxa d’atenció a les drogodependències. La droga principal que va motivar el tractament va ser l'alcohol en el 46,9% dels casos notificats, seguida de la cocaïna en el 20,8%, els derivats del cànnabis en el 12,6%, l’heroïna en el 11,2%, el tabac en el 4,9% i altres drogues en el 3,6%.
 
També aquesta setmana, l’Agència de Salut Pública de Catalunya donarà suport al III Plenari "Xarxa Perifèrics: per a professionals de la prevenció en l’àmbit de drogues" que tindrà lloc divendres al Centre Cultural La Mercè de Girona. L’objectiu és compartir experiències preventives desenvolupades en l’àmbit de l’oci nocturn.
 
Més informació: