Salut

Es constitueix l'Smart Health Ecosystem Catalunya

query_builder   26 juny 2013 15:43

event_note Nota de premsa

Es constitueix l'Smart Health Ecosystem Catalunya

 
Potenciarà la coordinació i col·laboració entre serveis de salut, professionals, centres de recerca i d’innovació, universitats, empreses i administracions públiques
 
Neix a partir d’una iniciativa de la Comissió Europea i ajudarà Catalunya en la seva projecció exterior en l’àmbit de la innovació en salut
 
 

L’Smart Health Ecosystem Catalunya es crea amb la voluntat de generar dinàmiques de col·laboració entre tots els actors del sector de la innovació en salut i consolidar el bon posicionament de Catalunya a escala europea en aquest àmbit. Els promotors d’aquest ecosistema són el Departament de Salut, InnohealthHUB, TicSalut, Acció i Mobile World Capital, que en seran els coordinadors, tot i que s’hi podran incorporar altres organitzacions que en vulguin formar part. Les relacions entre els diferents membres es portarà a terme a partir dels organismes als quals pertany cadascun, la qual cosa evitarà la creació de noves estructures organitzatives.

 
La funció d’aquest nou ecosistema serà identificar projectes implementats i que poden ser exportables, creant el que s’anomena "maleta d’innovacions smart health", que permeti a empreses i centres oferir i implementar solucions provades en altres indrets de la Unió Europea i, si és possible, en altres països del món. L’Smart Health Ecosystem Catalunya crearà també un instrument de comunicació interna entre tots els components de l’ecosistema i organitzarà una reunió anual dels seus membres per tal d’avaluar la feina feta i decidir noves estratègies i plans d’acció.
Des de la perspectiva europea, l’Smart Health Ecosystem Catalunya disposarà de la col·laboració de l’European Connected Health Alliance (ECHAlliance), que descriurà les dinàmiques que es generen dins els ecosistemes de salut i possibilitarà aprendre d’altres ecosistemes de la Unió Europea i els Estats Units i treballar-hi; també donarà l’oportunitat de tenir més presència a Europa i al món amb una denominació comuna.
 
La declaració ministerial del 13 de maig de 2013 de la Comissió Europea encoratja la creació d’ecosistemes per tal d’impulsar la innovació en salut. Catalunya és una de les regions líders en innovació en l’àmbit de la salut a Europa i ja fa anys que promou aquestes iniciatives d'innovació en salut, permetent que des d'organitzacions de salut, universitats i empreses es consideri la innovació en productes i serveis com a element clau per avançar en el sector. Per aquest motiu, s’ha pensat que seria oportú, seguint l’estratègia europea i per fer front a la complexa situació actual, constituir l’Smart Health Ecosystem Catalunya.