Drets Socials

La consellera a la Conferència de Creu Roja

La consellera Munté referma el compromís del Govern amb les entitats socials en la lluita contra la pobresa

La consellera de Benestar Social i Família ha inaugurat avui la 4a Conferència Tècnica sobre els programes de crisi de la Creu Roja

query_builder   27 juny 2013 13:15

event_note Nota de premsa

La consellera Munté referma el compromís del Govern amb les entitats socials en la lluita contra la pobresa

La consellera de Benestar Social i Família ha inaugurat avui la 4a Conferència Tècnica sobre els programes de crisi de la Creu Roja

La consellera a la Conferència de Creu Roja
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, acompanyada pel president de Creu Roja Catalunya, Josep Marqués, ha inaugurat aquest matí la 4a Conferència Tècnica sobre els programes de crisi de la Creu Roja. A la jornada, on s’ha fet balanç dels projectes realitzats fins ara per l’entitat i s’han abordat  les estratègies futures, hi han assistit més de 240 persones.
 
La consellera ha aprofitat la inauguració d’aquesta conferència per reconèixer la tasca dels professionals i els voluntaris de Creu Roja i ha destacat el paper de les entitats socials en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social. “Hi ha un teixit social que funciona i ho fa molt bé, ho ha fet sempre, no només ara en aquests moments de forta crisi econòmica i social,”, ha dit Neus Munté.
 
La consellera també ha afirmat que “situacions d’emergència i reptes de país són conceptes compartits per Creu Roja i el Govern de la Generalitat i espais com aquesta Conferència són importants per dialogar i plantejar-nos aquests reptes, amb una mirada optimista, per trobar fórmules més i millors per atendre els col·lectius més vulnerables”.
 
Neus Munté ha refermat el compromís del Govern de la Generalitat envers les persones amb més dificultats i ha destacat el treball conjunt i la col·laboració amb les entitats socials com una eina més per avançar en l’eradicació de la pobresa. En aquest sentit, la consellera ha afirmat que “des del Govern farem tot el possible per seguir acompanyant i per poder seguir cofinançant programes que com, per exemple, en el cas de Creu Roja es duen a terme i tenen una incidència molt directa sobre les persones més vulnerables”. Munté ha recordat que “són molts els projectes en els quals col·laborem Creu Roja i el Departament i tenim molts punts de trobada i de complicitat en projectes com ara la Taula per a la Distribució Solidària d’Aliments, els Supermercat Solidaris o la posada en marxa d’un projecte pilot de seguiment i capacitació individualitzada de persones cuidadores de persones en situació de dependència en zones rurals”.
La consellera ha insistit que tot i els índexs de pobresa actual “són xifres molt gruixudes i injustes, malauradament venen de lluny i en temps de bonança econòmica ja hi havia situacions de pobresa estructural que entre tots no vàrem saber atendre”. En aquest sentit, Munté ha afirmat que tant des de les administracions com des de les entitats socials “s’està treballant activament i sense descans perquè aquesta situació no es desbordi i no vagi a més”.   
 
Neus Munté ha recordat que el Govern destina més de 480 milions d’euros a la lluita contra la pobresa i part d’aquests diners s’articulen en ajudes i suports a les entitats socials perquè puguin desenvolupar projectes en aquest àmbit. “Aquests diners contribueixen al finançament d’accions com centres oberts per a infants i adolescents, programes d’atenció social i educativa en cas de situacions de risc, atenció de necessitats bàsiques d’alimentació i higiene o suport a persones sense llar, entre moltes altres”, ha explicat la consellera.
 
El Pacte per la Infància a Catalunya al juliol
 
La consellera de Benestar Social i Família ha confirmat que aquest proper mes de juliol es formalitzarà oficialment la signatura del Pacte per a la Infància a Catalunya. “Volem col·locar la infància en el centre de les polítiques per tal que tinguin en compte elements de protecció, de prevenció i de participació d’aquest col·lectiu” . En aquest sentit, Neus Munté ha recordat que “la participació d’infants i joves en les polítiques és una assignatura pendent i que no ha estat prou desenvolupada en el nostre país”.
 
La consellera també ha dit que el Pacte “serà una punt de partida de tot un seguit de mesures, polítiques i actuacions que s’han de dur a terme en els propers anys en l’àmbit de la infància a Catalunya”.