Empresa i Treball

INDÚSTRIA

Felip Puig anuncia la posada en marxa de la segona acceleradora d'empreses de la Generalitat al TecnoCampus de Mataró-Maresme

query_builder   27 juny 2013 19:23

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Felip Puig anuncia la posada en marxa de la segona acceleradora d'empreses de la Generalitat al TecnoCampus de Mataró-Maresme

 
·        La xarxa d’acceleradores Start-Up Catalonia dóna suport al creixement d’empreses innovadores, amb vocació internacional, de fins a 5 anys de vida i amb capacitat per créixer i crear llocs de treball.
 
·        Des del TecnoCampus de Mataró-Maresme s’acompanyaran 25 empreses amb l’objectiu que augmentin la facturació, captin inversió privada i avancin en el seu pla de negoci internacional.
 
·        La iniciativa Start-Up Catalonia forma part del programa Catalunya Emprèn, endegat per la Generalitat amb la finalitat d’unificar les polítiques de foment de l’emprenedoria.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha presentat avui la segona acceleradora d’empreses de la Xarxa Start-Up Catalonia, que s’ubicarà al TecnoCampus de Mataró-Maresme. Aquesta acceleradora, impulsada per la Generalitat a través d’ACCIÓ, donarà suport al creixement d’empreses catalanes innovadores i amb vocació internacional.
 
El conseller ha signat avui el conveni que formalitza el tret de sortida del programa amb Miquel Rey, President de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme. A la presentació, el conseller ha estat acompanyat del Secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, el Conseller Delegat d’ACCIÓ, Joan Tarradellas i l’alcalde de Mataró, Joan Mora.
 
La iniciativa Start-Up Catalonia s’emmarca en el programa Catalunya Emprèn, endegat per la Generalitat amb l’objectiu d’impulsar i unificar les polítiques de foment de l’emprenedoria.
 
Les empreses que participin al programa Start-Up Catalonia poden tenir fins a 5 anys de vida, han de comptar amb un producte o servei testat al mercat i amb un projecte escalable, amb capacitat per créixer i crear llocs de treball. El programa té un enfocament pràctic i fomenta l’adquisició de contactes, l’accés a mentors i les trobades de networking. També inclou l’acompanyament individualitzat d’un expert en fer créixer empreses.
 

Objectius 2013-2014 de la nova acceleradora
 
Des del TecnoCampus de Mataró-Maresme es preveu treballar amb un mínim de 25 start-ups en el període 2013-2014. En finalitzar el programa, que té una durada d’un any, s’espera que les empreses experimentin un increment del 50% de la facturació i que creïn, cada una d’elles, entre 2 i 4 nous llocs de treball. El programa també busca aconseguir que el 70% de les empreses captin inversió privada i que totes les start-ups del programa avancin en el seu pla d’internacionalització. La convocatòria per optar al programa s’obrirà el pròxim 23 de setembre fins el 15 d’octubre.
 
 
Xarxa de 8 acceleradores a tota Catalunya
 
Després de la bona acollida de la primera acceleradora ubicada al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, la Generalitat fa un segon pas amb la nova infraestructura del Maresme, i preveu posar en marxa 2 noves acceleradores més aquest any a la província de Barcelona. Al 2014 s’inauguraran 4 acceleradores a Barcelona, Tarragona, Lleida i a la Catalunya central.
 
La previsió és que amb les 8 acceleradores en funcionament es doni suport a 200 projectes empresarials anualment.