Palau Robert

Coincidint amb l'exposició "Del camp al mercat"

Jornada festiva "El camp a la ciutat", al Palau Robert

query_builder   28 juny 2013 09:22

event_note Nota de premsa

Coincidint amb l'exposició "Del camp al mercat"

Jornada festiva "El camp a la ciutat", al Palau Robert

Aquest dissabte, 29 de juny, tindrà lloc la Jornada festiva “El camp a la ciutat”, coincidint amb l’exposició “Del camp al mercat. El valor de l’agricultura de proximitat”, que es pot visitar al Palau Robert fins al 15 de setembre. Les activitats i la projecció del documental “Plou i fa sol” s’organitzen amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Boi.
La mostra “Del camp al mercat. El valor de l’agricultura de proximitat” reivindica el valor de l’agricultura de proximitat o agricultura periurbana des del punt de vista econòmic, social i paisatgístic, i alhora proposa una reflexió sobre la relació que manté el camp amb la ciutat i el territori metropolità. L’exposició l’organitza el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, amb el suport del Departament de la Presidència i el patrocini de Caprabo.
Activitats
Des de les 10 a les 20 hores,  els pagesos del Baix Llobregat vendran fruita i verdura en diverses parades al Jardí.
De les 11 a les 14 h.,  i de les  16 a les  18 h., s’organitzen  tallers per a nens:
-Taller de l'hort: els nens  hi aprendran a plantar un enciam en un test, que es podran endur a casa, coneixeran els principals conreus de la zona i s’adonaran de la importància del consum de proximitat.
-Taller la carxofa de Sant Boi: els nens hi aprendran l'origen de la carxofa i faran un petit taller de cuina amb aquest producte.
Finalment, e les 18 h. es projectarà el documental “Plou i fa sol”, dirigit per Pere Joan Ventura i produït per Curt Ficcions Curt Produccions i Televisió de Catalunya, a la  Sala d’Actes de les Cotxeres. Un treball en què es reflecteix la tasca d’un grup de pagesos que mantenen els seus camps de producció en el Parc Agrari del Llobregat, prop de Barcelona.