Cultura

El conseller Mascarell recorda el coreògraf i ballarí Joan Serra com "un home entregat al llenguatge de la dansa tradicional"

query_builder   5 juliol 2013 16:33

event_note Nota de premsa

El conseller Mascarell recorda el coreògraf i ballarí Joan Serra com "un home entregat al llenguatge de la dansa tradicional"

  • Era membre del Consell de Cultura Popular i Tradicional, màxim òrgan consultiu del Departament de Cultura en relació amb la cultura popular i tradicional i l'associacionisme cultural
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha recordat avui la figura del coreògraf i ballarí Joan Serra i Vilamitjana (Rubí, 1947 - Sant Cugat, 2013) com “un home entregat al llenguatge de la dansa tradicional, un explorador infatigable de les relacions entre la gestualitat quotidiana i la festiva”. El conseller ha declarat que “ens ha deixat també l’home entregat a la seva família, als seus amics i a Catalunya”.
 
El conseller Mascarell n’ha destacat la seva tasca com a “mestre de mestres, que va ensenyar a centenars de docents del nostre país com introduir una forma natural i lúdica de viure i sentir la dansa en la formació de milers d’infants i joves”.
 
Membre del Consell de Cultura Popular i Tradicional, màxim òrgan consultiu del Departament de Cultura en relació amb la cultura popular i tradicional i l'associacionisme cultural, Joan Serra ha excel·lit com a expert en llenguatge del moviment i de la dansa, àmbit en el qual ha desplegat una reconeguda trajectòria com a coreògraf, mestre de dansa i, amb Joaquim Serra, codirigint la companyia de dansa Factoria Mascaró. Professor associat al Departament d’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha desenvolupat també una important tasca pedagògica.
 
Joan Serra era el director artístic i pedagògic del Dansàneu, l'escola d'estiu de dansa tradicional que enguany arriba a la seva 22a edició.
 
Guardonat l’any 1991 amb el Premi Nacional de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya per la coreografia Les XV cançons i danses de Frederic Mompou, la seva trajectòria artística ha obtingut nombrosos reconeixements.