Direcció General de Comunicació

Homs destaca la fortalesa i els actius de l'economia catalana en el sopar anual dels empresaris gallecs a Catalunya

query_builder   6 juliol 2013 09:00

event_note Nota de premsa

Homs destaca la fortalesa i els actius de l'economia catalana en el sopar anual dels empresaris gallecs a Catalunya

  • El conseller de la Presidència ha assistit al sopar d’entrega dels títols “Excelencias Galegas AEGA-CAT 2013
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha participat aquest vespre en el sopar d’entrega dels títols “Excelencias Galegas AEGA-CAT 2013”  que atorga l’Associació d’Empresaris Gallecs de Catalunya.
   
Durant la seva intervenció el conseller ha volgut subratllat la feina de l’associació i el seu compromís amb Catalunya i Galicia. “En un moment difícil com l’actual, amb la crisi que ens afecta val la pena posar exemples i testimonis que ens permetin reivindicar la fortalesa i els actius de l’economia catalana”, fortalesa a la que contribueixen de manera molt clara els empresaris gallecs afincats a Catalunya. El conseller ha dit que hi ha motius per la preocupació però “el que representa aquest sopar i les persones premiades és que la societat té la capacitat col·lectiva de construir un futur”.
 
“Catalunya ha estat, és i serà una terra d’acollida i exemple de bona integració de suma, d'oportunitats, de pluralitat i de llibertat com també ho és Galicia”. De vegades, ha dit, pot haver qui busqui divisions on no hi ha i això seria  un error com ho seria impedir la llibertat individual o la possibilitat de d’ oferir solucions diferents als diferents problemes que col·lectivament hem de gestionar.  "Una societat madura només té una via per impedir la confrontació que és la democràcia”.
 
Els premis “Excelencia Galega"  tenen l’objectiu de distingir a aquelles persones i professionals  que han contribuït  en la projecció de Galícia. Els guardons es concedeixen a professionals d’àmbits tan diversos com ciència i medicina, política, art, empresa, finances, comunicació, restauració i turisme, esports, acció solidària i emprenedoria.
 
En aquesta edició els guardonats amb el titol d’”Excelencia Galega” han estat: en la categoria de comunicació, Luis Rodríguez Garcia; finances, Jaime Guardiola Romojaro; Ciències econòmiques, Antón Costas; Esports, Fernando Romay;  política, José Vázquez i empresa, Ramiro Carregal Rey.
 
El sopar ha comptat amb la presència de la ministra de Foment, Ana Pastor, el president de la Xunta de Galícia, Alberto Nuñez Feijóo ;i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, entre d’altres autoritats.