Cultura

Vuit escriptors catalans recomanen lectures d'estiu als usuaris de les biblioteques públiques a través de punts de llibre musicals

query_builder   11 juliol 2013 10:42

event_note Nota de premsa

Vuit escriptors catalans recomanen lectures d'estiu als usuaris de les biblioteques públiques a través de punts de llibre musicals

  • Els punts de llibre inclouran codis QR que enllaçaran a una selecció de música per acompanyar les lectures         
  • La iniciativa s’emmarca dins del projecte “Música i Punt”, una proposta que enllaça les biblioteques públiques de Catalunya amb l’activitat  musical
Punt
El Departament de Cultura ha posat en marxa el mes de juliol el projecte “Música i Punt”, una proposta que enllaça les biblioteques públiques de Catalunya amb l’activitat musical. Aquest estiu les 366 biblioteques públiques de Catalunya distribueixen 8 punts de llibre musicals diferents amb una tirada de 80.000 exemplars. Els punts de llibre proposen recomanacions de lectures fetes per vuit escriptors i inclouen un codi QR que enllaça a una selecció de música per acompanyar-les.

Les lectures que es proposen als punts de llibre han estat seleccionades pels escriptors Ada Castells, Toni Sala, Lluís Llort, Gemma Lienas, Màrius Serra, Rafael Vallbona, Empar Moliner i Tina Vallès.
 
La selecció musical, que ha anat a càrrec d’artistes de La Música de la Cala i del col·lectiu de bibliotecaris especialitzats en música AMPLI, és en forma de llistes de reproducció que apareixen com a part de l’aplicació de Mondosonoro per a Spotify, la primera aplicació d'aquest tipus feta per una empresa catalana. Així mateix, els usuaris podran descarregar-se temes inèdits de 8 grups catalans de música electrònica a través del punt de llibre.
 
 “Música i punt” pretén promoure la relació directa entre música i literatura, així com la utilització de la xarxa 2.0 de biblioteques i els seus continguts en línia. És el resultat de la suma de diversos agents: “musictecaris” (bibliotecaris especialitzats en música), escriptors de primer nivell (tots ells col·laboradors habituals en biblioteques), els agents culturals del col·lectiu d’artistes de música electrònica La Música de la Cala i les biblioteques públiques com a veritables motors culturals dels seus territoris.
 
 
Col·laboradors del projecte
 
La Música de la Cala  està formada per artistes de diferents discogràfiques catalanes (Bankrobber, Irregular, Discontinu, etc.), a qui el músic Rafel Plana ha reunit, juntament amb els seus respectius col·laboradors, en un projecte discogràfic i un cicle de concerts al voltant de la música electrònica catalana. Tot plegat, amb el suport en la gestió i la producció de Monday Music, i el patrocini i suport de Cala Jóncols, de l'editorial Perceval Press i d’altres col·laboradors.

El col·lectiu AMPLI  és una associació de “musictecaris”, és a dir, de persones encarregades de la selecció, el tractament, l’organització i la difusió de la col·lecció de música a la biblioteques públiques. Gestionen el bloc Ampli  com a espai de trobada de “musictecaris” i per visibilitzar, reivindicar i reinventar la feina del/la bibliotecari/a musical.


Enllaços als punts de llibre: