Justícia

El conseller Gordó durant l'entrevista a RAC1.

Gordó considera que s'han d'incrementar els òrgans judicials a Catalunya i a l'Estat en un 25%

query_builder   11 juliol 2013 12:04

event_note Nota de premsa

Gordó considera que s'han d'incrementar els òrgans judicials a Catalunya i a l'Estat en un 25%

El conseller Gordó durant l'entrevista a RAC1.
L’any 2012 es van concedir més de 2.000 tercers graus a interns a Catalunya
 
El conseller Gordó ha dit que el poble serà consultat sobre el seu futur i que el procés de la consulta és polític i jurídic
 
En una entrevista a El Món a RAC1 el conseller de Justícia, Germà Gordó, ha considerat que s’han d’incrementar els òrgans judicials a Catalunya i a l’Estat en un 25%. En l’actualitat, és competència de l’Estat determinar el nombre d’òrgans judicials dins i fora de Catalunya i, en aquest sentit, Gordó ha asseverat que, si aquesta competència fos de la Generalitat, aquesta reivindicació seria una realitat.
 
Sobre els recursos materials, el titular de Justícia ha volgut posar en relleu que Catalunya està fent una gran inversió en la modernització de la justícia per augmentar la celeritat en els processos i ha recordat que Catalunya és l’única comunitat autònoma on els procuradors poden presentar les demandes civils de manera telemàtica.
 
En un altre sentit, Germà Gordó ha remarcat que durant l’any 2012, a Catalunya, es van concedir 2.020 tercers graus, una xifra que representa un 20 % de la població penitenciària catalana. Gordó ha recordat que la decisió de concedir tercers graus és purament “tècnica”. I ha detallat que és la junta de tractament, formada pels professionals de cada centre, la que proposa la classificació dels interns, ja sigui en règim ordinari o règim obert, i que finalment és el Servei de Classificació de la Direcció General de Serveis Penitenciaris qui la ratifica.
 
Respecte del procés cap a la consulta, el conseller Gordó ha insistit que “el poble català serà consultat i serà qui decideixi en els propers temps el seu futur lliurement”. I ha conclòs que el procés és “polític i jurídic”.