Empresa i Treball

La Generalitat, a través del Departament d'Empresa i Ocupació i de l'ICF, impulsa una línia de finançament de 20 milions per a emprenedors, autònoms i comerços

query_builder   11 juliol 2013 13:08

event_note Nota de premsa

La Generalitat, a través del Departament d'Empresa i Ocupació i de l'ICF, impulsa una línia de finançament de 20 milions per a emprenedors, autònoms i comerços


·      L’Institut Català de Finances aportarà els recursos.
 
·      Banc Sabadell i Caixa Bank comercialitzaran la línia.

·      El departament d’Empresa i Ocupació assumirà fins el 70% del risc dels préstecs, destinats a finançar projectes d’inversió i/o circulant.
 
El Departament d’Empresa i Ocupació ha impulsat, a través de l’Institut Català de Finances (ICF), una nova línia de finançament per a emprenedors, autònoms i comerços, amb l’objectiu de reactivar l’economia catalana i facilitar l’accés al crèdit al teixit empresarial català.
 
La línia està dotada amb 20 milions d’euros destinats a finançar projectes d’inversió i/o circulant per a autònoms, microempreses (empreses de fins a 2 milions d’euros de facturació i un màxim de 9 empleats), i pimes, en aquest cas del sector comerç.
 
Els préstecs seran d'entre 10.000 i 100.000 euros a 5 anys amb 2 anys de carència inclosos.
 
L’ICF aportarà els recursos i coordinarà les peticions de finançament. La comercialització de la línia i la distribució dels préstecs a les empreses es durà a terme a través de Banc Sabadell i Caixa Bank.
 
El Departament d’Empresa i Ocupació assumirà fins el 70% del risc del préstec amb l’objectiu d’afavorir l’accés al finançament bancari dels beneficiaris de la línia, prèvia resolució favorable de la direcció general d’Economia Social i Cooperatives i Treball Autònom o la direcció general de Comerç mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.
 
El termini de presentació de sol·licituds restarà obert fins el 31 de desembre d’enguany.
 
Les sol·licituds s’han de presentar a través del portal web de l’Institut Català de Finances a l’adreça www.icf.cat.