Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

La pedregada registrada ahir a la demarcació de Lleida va afectar, bàsicament, cultius de fruita de llavor i cereal

query_builder   11 juliol 2013 14:14

event_note Nota de premsa

La pedregada registrada ahir a la demarcació de Lleida va afectar, bàsicament, cultius de fruita de llavor i cereal

FOTO WEB
Imatge de la reunió d'avui.
 
 
El director general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Miquel Molins, i el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Ramon Farré, s’han reunit, aquest migdia, a Bellcaire d’Urgell, amb les autoritats locals i comarcals de les zones afectades per la pedregada d’ahir, així com amb representants del sector, per a avaluar els danys registrats.
 
La calamarsada ocorreguda durant la tarda d’ahir va afectar bàsicament les comarques de la Noguera, l’Urgell i el Pla d’Urgell, aquestes dues últimes en una petita part. La tempesta va començar afectant Artesa de Segre i es va desplaçar cap a la zona sud-est de la Noguera: Cubells, Foradada, Alòs de Balaguer, Camarasa, Montgai, La Sentiu de Sió, Preixens, Penelles, Bellcaire d’Urgell i Bellmunt d’Urgell. També ha afectat, però amb molta menys intensitat  cultius dels municipis de Linyola i Bellvís, al Pla d’Urgell, i d’Agramunt,  Castellserà i La Fuliola, a l’Urgell. La dimensió de la pedra caiguda oscil·lava entre el centímetre i la mida d’ous de guatlla en alguns casos excepcionals .  
 
Els cultius més damnificats han estat la fruita de llavor amb unes 430 hectàrees, que en el cas de municipis com La Sentiu de Sió, Bellcaire d’Urgell o Montgai va afectar la producció de pera i poma en més d’un 80 %. En altres municipis l’afectació ha estat molt menor, com és el cas de Castellserà o d’Agramunt. Un altre dels cultius més afectats ha estat el cereal, en aquest cas cal considerar, però, que l’ordi i altres cereals ja estan recol·lectats; els més afectats serien els de blat de moro i blat tou que en l’àrea danyada suposa  unes 2.500 hectàrees de blat tou i 3.000 de blat de moro. Com en el cas de la fruita l’afectació ha estat molt variable, màxima en municipis com Bellcaire d’Urgell, la Sentiu de Sió  i Montgai, que arriba a més d’un 80 %. Altres cultius afectats han estat la vinya, en unes 130 hectàrees, unes 70 de les quals en més d’un 60 % de la seva producció; i pel que fa a la producció de farratges, unes 700 hectàrees estarien afectades en més d’un 60% .
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge de la reunió.

Imatge de la reunió.
JPG | 1123