Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat: Actualització PREALERTA del Pla INUNCAT

query_builder   11 juliol 2013 16:21

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: Actualització PREALERTA del Pla INUNCAT

  • En aquests moments plou amb intensitat al Baix Llobregat, l’Anoia, la Noguera i la Segarra
  • Durant la propera hora les pluges es desplaçaran a l’Alt Penedès, l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la Prealerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT en base a la darrera previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per les afectacions que es preveu que se’n puguin derivar.
 
Segons les dades facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya, s'observen tempestes actives a les comarques de l'Anoia, el Baix Llobregat, la Segarra i la Noguera que poden descarregar xàfecs de forta intensitat. A més poden anar acompanyades de calamarsa o pedra i de fortes ràfegues de vent. Durant la propera hora podran afectar també l'Alt Penedès, l'Alt Camp, la Conca de Barberà i l'Urgell.
 
Des de Protecció Civil es recomana molta precaució a la ciutadania a prop de lleres, rius i guals i en totes les activitats previstes a zones de muntanya i a l’aire lliure en general si us trobeu en una zona on descarrega amb força.  En cas de que les tempestes us afectin en aquestes zones, busqueu l’aixopluc als punts més elevats i espereu que passi la tempesta, i sobretot eviteu travessar guals, rieres, torrents i rius en general malgrat semblin portar poc cabal, ja que es poden incrementar de forma sobtada. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions.
 
Protecció Civil també recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.