Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'ALERTA del Pla INUNCAT un cop finalitzat l'episodi generalitzat de tempestes

query_builder   11 juliol 2013 21:44

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'ALERTA del Pla INUNCAT un cop finalitzat l'episodi generalitzat de tempestes

  • El telèfon d’emergències 112 ha rebut 278 trucades per incidències derivades de les tempestes
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha tancat l’ALERTA del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC),  però es manté un avís per les maniobres ordinàries en algunes preses.
 
Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya, durant l’episodi d’avui s’han acumulat les quantitats següents: 64L/m2 a Fornells de la Selva (Gironès), 32 L/m2 a Artesa de Segre (Noguera) i 48 L/m2 a La Llacuna (Anoia). D’altra banda els valors d’intensitat de pluja més destacables registrats en 30 minuts són a Fornells de la Selva 50,2, a Artesa de Segre 29,6, a la Llacuna 37,8 i a Mediona 31,3.
 
Relacionat amb aquest episodi de pluges, les trucades rebudes al telèfon 112 han estat 278, principalment incendis de llamp i baixos inundats. La distribució majoritària d’aquestes trucades al territori ha estat d’un 21% de les trucades ateses a la comarca del Baix Llobregat, un 18% a la Noguera, un 12% a l’Alt Penedès i també amb un 12 % al Vallès Oriental.
 
Així mateix, es comunica que en base a les informacions facilitades per Endesa Generación i l’Agència Catalana de l’Aigua continuen les maniobres ordinàries en algunes preses i, com a conseqüència d’aquestes, els cabals dels rius són superiors als habituals, tal i com es detalla a continuació:
 
Endesa Generación
Conca del Segre
  • Sopeira: 11 m3/s
  • Embassament de Lleida: 30 m3/s
  • Baserca: 12 m3/s
  • Sant Llorenç de Montgai: 10 m3/s
 
Conca Noguera Pallaresa
  • St Antoni de Talarn: 30 m3/s
  • La Torrassa: 23 m3/s
 
ACA
Conca del Llobregat
  • Llosa de Cavall: 1,9 m3/s