Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura aposta pels projectes d'emprenedoria a les zones rurals

El director general de Desenvolupament Rural clou la 5a Escola d'Estiu per a Persones Emprenedores

query_builder   12 juliol 2013 13:17

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura aposta pels projectes d'emprenedoria a les zones rurals

El director general de Desenvolupament Rural clou la 5a Escola d'Estiu per a Persones Emprenedores

El director general de Desenvolupament Rural, Jordi Sala, ha presidit aquest matí, a Berga, la cloenda de la 5a Escola d’Estiu per a Persones Emprenedores. Aquesta iniciativa ha estat organitzada per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i ha comptat amb la col·laboració de l’Associació per al Desenvolupament Rural de la Catalunya Central.
 
L’Escola d’Estiu per a Persones Emprenedores és un cicle formatiu que s’ha desenvolupat de l’1 al 12 de juliol. Ha comptat amb diferents sessions de temàtiques diverses, com ara l’emprenedor i el seu entorn econòmic i social, l’intercanvi d’experiències amb empresaris, la creativitat i la innovació i l’elaboració dels plans de màrqueting i de finançament.
 
Aquest cicle formatiu s’adreça, principalment, a joves majors de 18 anys que han finalitzat els estudis o estan en els últims cursos i tenen esperit emprenedor, a treballadors autònoms de creació recent, o a tota aquella persona amb ganes d’aprendre a emprendre.
 
Durant la cloenda, el director general ha destacat l’aposta del Departament  d’Agricultura en l’acompanyament i el suport financer als emprenedors de les zones rurals. Aquest suport es canalitza a través dels 13 grups Leader de Catalunya, i es concreta en el disseny d’una metodologia que doni suport als emprenedors des del plantejament de l’activitat econòmica fins a la seva consolidació. Fins al moment, s’han creat a tot Catalunya uns 300 llocs de treball amb noves iniciatives empresarials.
 
Posteriorment, el director general s’ha desplaçat a Moià per visitar el projecte Leader Formatgeries Montbrú, SA. Es tracta d’una empresa familiar dedicada a l’elaboració de formatges artesanals, principalment amb llet de cabra, i també d’ovella, vaca i búfala, que des de l’any 2009 ha tingut un creixement espectacular en passar de 3 a 25 treballadors. L’empresa ha comptat amb el suport de diferents ajuts del Programa Leader i destaca per la qualitat dels seus productes i per la sostenibilitat dels seus processos productius.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat  i twitter.com/agriculturacat.