Protecció Civil

Protecció Civil Generalitat: Dades ALERTA INUNCAT (10:45 hores)

query_builder   14 juliol 2013 11:35

event_note Nota de premsa

Protecció Civil Generalitat: Dades ALERTA INUNCAT (10:45 hores)

 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté l'ALERTA del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per les afectacions que s’han derivat de les fortes tempestes d’ahir a la tarda/nit.
 
A continuació facilitem resum dades de la tempesta d'ahir a Lleida i altres comarques de Ponent i la Catalunya Central.

Afectacions a Lleida
Inundacions de baixos, aparcaments subterranis, claveguerams sobreeixint, cotxes que no poden circular.
 
Incidències més destacades: Aquesta nit s’han produït inundacions dels aparcaments subterranis de l’Hospital Arnau Vilanova i Cinemes Lauren i inundació d’un pavelló dels Camps Elisis, així com grans acumulacions d’aigua a la via pública i el tancament del Pont de Pardinyes. Hores d’ara, el pas soterrani de l’estació de Lleida està inundat sense afectar les vies. Tot i que el servei del ’AVE no es veu afectat, el servei de Regionals s’atura a Alcoletge, Puigverd i Bell-lloc i des d’allà es fa servei alternatiu en bus fins a Lleida.
 
A les 23:18 h. Endesa informa 2.686 abonats sense llum a Lleida ciutat. Carrers i passos soterranis inundats en diversos punts. A hores d’ara s’ha restablert el subministrament gairebé al complert i només quedarien 200 abonats afectats.
 
El telèfon d’emergències 112: Des de les 22.00 hores fins les 05.00 hores 112 ja rebut 405 trucades relacionades amb les pluges. 387 trucades de les 22:00 h a les 2:00 h. Els Bombers de la Generalitat han fet més de 200 sortides a la ciutat de Lleida en motiu de les inundacions.
 
Valors precipitació i intensitat registrat:
Segons SMC: intensitat de 40L/m2 en 30 minuts a Lleida i 30 l/m2 en 30 minuts a Gimenells (hores abans al Solsonès s'havien superat també els 40 l/m2 en 30 minuts però sense incidències). Dades d’acumulació de 77 L/m2 a Lleida-Bordeta en 2 hores aprox.