Direcció General de Comunicació

Hemicicle del Parlament

El Govern detalla al Parlament els 4 milions d'euros que dedicarà a la infància aquest estiu

query_builder   16 juliol 2013 20:54

event_note Nota de premsa

El Govern detalla al Parlament els 4 milions d'euros que dedicarà a la infància aquest estiu

  • Munté explica al Parlament les actuacions de caràcter social, cívic i associatiu destinades a infants
Hemicicle del Parlament
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, explicarà al ple del Parlament que s’inicia dimecres les accions que durà a termes el govern de la Generalitat per a garantir la igualtat de tots els infants en matèria de lleure, així com les iniciatives que s’impulsen per a garantir l’alimentació dels infants en situació de vulnerabilitat. A la darrera reunió del Consell Executiu, el Govern ha aprovat renovar  les subvencions a les sis grans federacions d’educació en el lleure, que rebran un total de 3.979.699 euros per portar a terme actuacions de caràcter social, cívic i associatiu destinades a infants i joves.
 
Tal i com ha explicat el conseller de la Presidència, Francesc Homs, en roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu, dins d’aquest import, el Govern hi ha inclòs “un increment d’1,7milions euros destinats a beques i cohesió social” per facilitar la participació dels infants i joves a les activitats de l’educació en el lleure. Uns ajuts destinats a col•lectius amb necessitats especials per tal de garantir la igualtat d’oportunitats i que tots els menors puguin anar de colònies, independentment de la seva situació social. La dotació s’emmarca dins de les subvencions anuals que el Departament de Benestar Social i Família atorga a les sis grans federacions d’educació en el lleure que existeixen a Catalunya.
 
Amb aquesta mesura, el Govern manté la seva política de lluita ferma i continuada contra la pobresa i dóna resposta a la moció del Parlament que instava el Govern a garantir que els nens en risc d'exclusió per pobresa puguin accedir a tres àpats diaris.
 
La consellera Munté explicarà les iniciatives del Govern per garantir la igualtat d’oportunitats dels infants en el marc de la sessió de control al Govern, on també prendrà la paraula el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, per respondre dues preguntes sobre els pressupostos de la Generalitat de Catalunya.
 
Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, parlarà a de les prioritats de la Generalitat per fomentar l’ocupació a Catalunya i les mesures del Govern per fer front a la situació derivada del decaïment dels convenis laborals. El consell de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, respondrà també dues preguntes parlamentàries: una sobre l’empresa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), i una altra sobre l’adaptació dels accessos a l’estació de metro Just Oliveres. A més a més, el conseller de Justícia, parlarà del tercer grau atorgat a dos ex presidents de FGC com a resposta a dues preguntes formulades per l’oposició.
 
Finalment, la conseller d’Ensenyament, Irene Rigau; explicarà el pla de xoc per millorar el nivell d’anglès als estudiants catalans; el conseller de Salut ,Boi Ruiz, respondrà una pregunta sobre el futur de l’Hospital de Viladecans; i el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, farà referència a la Política Agrària Comuna.
 
Un cop acaba de la sessió de control al Govern, començarà al sessió de control al president de la Generalitat, Artur Mas, prevista pels volts de les 11h.
 
El conseller Homs mostra el recolzament del Govern als clubs esportius catalans
Durant el ple del Parlament d’aquesta setmana, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, mostrarà el recolzament del Govern als clubs esportius de Catalunya, que en molts casos estan veient perillar les seves activitats i la situació de les seves finances arran de la regularització d’entrenadors i tècnics imposada pel govern de l’estat. Ho farà com a resposta a una interpel·lació. Homs afrontarà dues interpel·lacions més durant el proper ple: una sobre els jocs del Mediterrani a Tarragona l’any 2017, i una altra sobre la situació e la comunicació i la producció audiovisuals a Catalunya.
 
Al marge del conseller de la Presidència, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, també respondrà una interpel·lació sobre polítiques de la Memòria; i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, sobre les actuacions culturals del Govern. Per la seva banda, els consellers d’Economia, Territori i Agricultura seran interpel·lats sobre la baixada de l’IRPF, el Pla  Hidrològic de la Conca de l’Ebre i la situació de l’IRTA, respectivament.
 
Millora de la prestació econòmica d’incapacitat temporal al personal de l’administració de justícia de Catalunya
El ple del Parlament debatrà el decret llei del sobre el règim de millores de la prestació econòmica d'incapacitat temporal del personal funcionari al servei de l'administració de justícia a Catalunya, i en votarà la validació. Aquest decret preveu que el personal funcionari de l'administració de justícia en situació d'incapacitat temporal deguda a un embaràs, violència de gènere, hospitalització o intervenció quirúrgica, pugui complementar el seu sou des del primer dia de la situació d'incapacitat.