Delegació a les Terres de l'Ebre

Xavier Pallarès: "Després de mesos d'alt cabal al riu podem finalment iniciar els tractaments contra la mosca negra"

query_builder   17 juliol 2013 08:40

event_note Nota de premsa

Xavier Pallarès: "Després de mesos d'alt cabal al riu podem finalment iniciar els tractaments contra la mosca negra"

  • Demà dijous, els tècnics del Code duen a terme el tractament amb una barcassa, des d’Ascó fins a Tortosa
El delegat del Govern, Xavier Pallarès, presideix la sessió ordinària de juliol del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a les Terres de l'Ebre
El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, presidia ahir la sessió ordinària del Consell de Direcció de l’Administració Territorial de la Generalitat, durant la qual els representants dels diversos departaments feien un repàs a les actuacions més destacades.
 
En la roda de premsa posterior, Xavier Pallarès ha destacat que “després de les avingudes d’aigua al riu dels darrers mesos, que han fet impossible l’ús del BTI per tractar les larves de mosca negra, finalment dijous els tècnics tornaran a reprendre els tractaments al focus principal que és el riu Ebre, encara que els darrers mesos s’han fet tractament puntuals a d’altres zones humides com a la Fontcalda, a Riba-roja o a Xerta”. Concretament, tindrà lloc a partir de les 8.00h des d’Ascó fins a Tortosa, als 7 punts habituals on es fa el tractament i, per primera vegada, es durà a terme amb una barcassa, “amb l’objectiu d’aconseguir un millor aprofitament del tractament, i si finalment resulta més adient, també ens permetrà disminuir una mica la despesa" – ha comentat el delegat del Govern.
Pel que fa a les dades d’afectacions de mosca negra a la ciutadania, les atencions als centres sanitaris es mantenen “més o menys estables, si bé sembla que la pressió s’ha avançat als mes de juny, mentre que abans es concentraven més al juliol i agost, per tant, creiem que l’afectació al turisme serà menor els mesos en què tenim més afluència de visitants a les nostres comarques” – ha destacat Xavier Pallarès.
 
D’altra banda, el delegat del Govern també ha fet un resum d’altres temes que s’han presentat durant el Consell de Direcció, entre els quals destaca l’entrada en funcionament de 30 noves places de residència i 5 de Centre de Dia a Alcanar, que se sumen a les anteriors 30 + 5, que ja estaven concertades amb el Departament de Benestar i Família. També ha avançat que l’objectiu per al 2014 “és dotar les places de la Residència, adjudicada a l’empresa l’Onada, a l’Ametlla de Mar, a més de les places de la residència St. Miquel Arcàngel de Tortosa”.
 
Al mateix temps, ha destacat que malgrat les xifres de l’atur del mes de maig a les Terres de l’Ebre presenten una reducció d’unes 400 persones aturades, encara el nombre total d’aturats és de 15.638 a les comarques ebrenques, segons les dades del Departament d’Empresa i Ocupació. A més a més, ha explicat que el DEMO ha obert la convocatòria d’Ajuts a emprenedors de petites i mitjanes empreses i comerços per obtenir circulant, amb un aval del 70% per part de la Generalitat. També, des d’Empresa i Ocupació s’ha donat a conèixer la xifra de 600 apartaments turístics que s’han legalitzat fins aquest mes a les Terres de l’Ebre, “gràcies a la feina dels ajuntaments i els propietaris, que permet regularitzar una situació de competència deslleial en el sector i que garanteix una qualitat en els serveis turístics del territori” – ha valorat el delegat del Govern, que ha avançat que “a finals d’aquest més de juliol, els ajuntaments ja rebran la part de l’euro de la taxa turística que els hi correspon, una tercera part, que podran destinar a la promoció turística del seu municipi”.
 
Finalment, el delegat del Govern també ha anunciat que amb la posada en marxa del nou Arxiu Comarcal de la Terra Alta la documentació dels departaments de la Generalitat a les Terres de l’Ebre seran traslladat a les noves instal·lacions. I també que el Departament d’Ensenyament inverteix 415.000€ per a petites obres de remodelació de diversos centres educatius de les Terres de l’Ebre durant aquests mesos d’estiu; un cop finalitzades aquest 2013 les obres de l’Escola Jaume Balmes de Santa Bàrbara i Daniel Mangrané de l’EMD Jesús, i amb l’objectiu posat per al 2014 de finalitzar les obres de l’Escola Lluís Viñas de Móra d’Ebre i St. Llàtzer de Tortosa.