Justícia

Gordó defensa que els equips tècnics de serveis penitenciaris actuen amb professionalitat, objectivitat i legalitat

query_builder   17 juliol 2013 14:04

event_note Nota de premsa

Gordó defensa que els equips tècnics de serveis penitenciaris actuen amb professionalitat, objectivitat i legalitat

 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, s’ha referit en aquest sentit a la concessió de tercers graus i ha recordat que entre 2004 i 2010 se’n van concedir 11.740, dels quals més de 5.500 van ser inicials
 
Gordó ha asseverat que “els funcionaris de presons ho feien bé aleshores i ho continuen fent bé ara, sempre d’acord amb la llei”
El titular de Justícia, Germà Gordó, ha dit aquest matí, en resposta a una pregunta oral al Parlament de Catalunya, que la decisió de concedir tercers graus inicials penitenciaris és una qüestió estrictament tècnica i que són els professionals de les juntes de tractament de cada centre penitenciari els qui tenen la potestat de proposar-ne la concessió, guiats per  la “professionalitat, objectivitat i legalitat”.
 
En aquest cas, en relació amb la concessió del tercer grau inicial als dos exalts càrrecs de FGC, els criteris pels quals la Junta de Tractament del Centre Penitenciari ha proposat per unanimitat el tercer grau –ha dit Gordó- són: primarietat penal, curta durada de la pena, voluntarietat en l’ingrés al centre penitenciari, baix risc de reincidència i intenció justificada de rescabalament de la responsabilitat civil imposada. Uns criteris que valoren −ha afegit- els professionals de les juntes de tractament.
 
En aquest sentit, el conseller Gordó ha recordat que entre els anys 2004 i 2010 es van concedir 11.740 tercers graus, dels quals més de 5.500 van ser en classificació inicial. I ha emfatitzat: “Els funcionaris de presons ho feien bé aleshores i ho continuen fent bé ara, sempre d’acord amb la llei.”
 
Segons ha detallat el titular de Justícia, la classificació dels interns es duu a terme d’acord amb l’article 72 de la Llei orgànica general penitenciària, que marca que no es pot classificar cap reclús en un grau inferior al que li pertoca segons la normativa vigent. I ha puntualitzat que la norma estableix que el temps màxim per classificar un intern ha de ser de quatre mesos.